Video Foto Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe: Lecţii de viaţă şi "normalitate"

Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe: Lecţii de viaţă şi "normalitate"
Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe, ne dă lecţii de viaţă şi normalitate
Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe, ne dă lecţii de viaţă şi normalitate
Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe, ne dă lecţii de viaţă şi normalitate
Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe, ne dă lecţii de viaţă şi normalitate
Maisy, căţeluşa cu două roţi în loc de lăbuţe, ne dă lecţii de viaţă şi normalitate

Pe Maisy am întâlnit-o acum două zile. Se plimba ţanţoşă pe promenada Someşului din Cluj-Napoca, aproape de Parcul Rozelor. În dreptul picioarelor din spate căţeluşa are ataşat un scaun cu rotile pe care îl manevrează ca o adevărată atletă.

Am aflat de la voluntara care o plimba că animalul a fost găsit de cei de la Sirius Animal Rescue, care aşa cum îi este numele, a făcut un adevărat miracol pentru a o salva pe drăgălaşa necuvântătoare. S-a îngrijit ca în locul picioarelor paralizate să îi ofere şansa să se bucure de o viaţă cât mai aproape de normalitate.

Normalitatea a fost laitmotivul pandemiei deoarece oamenilor le-a lipsit aceasta. Însă atunci când pierdem iremediabil anumite privilegii, a ne adapta la ce ne-a rămas devine cu adevărat o artă. Noi, oamenii am învăţat cam greu cum e cu adaptarea la provăcările din ultimii ani. Acest suflet care nu ştie vorbi şi-a acceptat nenorocirea şi se bucură de ceea ce are: două picioare sănătoase, un scaun cu rotile pe două roţi, un prieten de plimbare, un stăpân de împrumut până îi vor veni actele pentru a putea fi adoptată afară.

Da, poate că aici ne e prea dor de normalitate ca să acceptăm lucrurile ieşite din normal, un căţel cu handicap şi pampers de schimbat. Însă pentru Maisy, plimbarea în ritm alert pe promenadă e starea de ei normalitate. Un căţel fericit, care ne arată că fericirea vine din lucruri mici şi poate fi savurată în orice fel de condiţii.

Se pare că Sirius Animal Rescue este cu adevărat o familie mare, care adună oameni cu suflet mare. Tânăra care o plimbă pe Maisy spune că e voluntară doar pentru acea plimbare. Ea are un căţel care s-a împrietenit cu Maisy şi lucrând de acasă în pandemie i s-a părut firesc să îşi ofere o parte din timpul şi dragostea pentru animale acestui suflet care ne dă lecţii de viaţă de undeva de la înălţimea unui cărucior cu rotile pentru câini.

Dacă nu v-aţi întâlnit cu Maisy până acum, merită să o vedeţi în realitate şi doar de dragul lecţiei care poate fi învăţată din câţiva paşi de căţel pe două roţi: viaţa e frumoasă oricum ar fi ea şi merită savurată fiecare clipă!

Sirius Animal Rescue: Pentru că simțim, iubim, trăim și ne pasă!
„SIRIUS ANIMAL RESCUE (SAR) este o organizație NON-profit, înființată în toamna anului 2017, din iubire pentru animale. Echipa „Sirius” este formată dintr-o mână de oameni uniți de dorința de a salva sufletele patrupede ale străzii. Suntem o echipă care se luptă zilnic cu stoparea înmulțirii animalelor cu sau fără stăpân și protejarea celor fără stăpân în tranzitul către adopție.
Iubirea față de animale este, în sine, un factor de coeziune între oameni. Noi credem că oamenii care iubesc animalele prețuiesc mult mai mult prietenia și pot deveni prieteni devotați pe viață”, se descriu cei de la organizaţia non-profit.

Comenteaza