Mai nou, hackerii fură date folosindu-se de interesul pentru vaccin. Cum te poți proteja

Mai nou, hackerii fură date folosindu-se de interesul pentru vaccin. Cum te poți proteja
| Foto: mediafax.ro

Analiştii de securitate cibernetică avertizează cu privirile la ameninţările din 2021.

Vaccinul este ultima uneltă folosită de atacatorii online ca să-ţi acceseze datele. Dacă vezi un mesaj prin care ţi se oferă o doză contra-cost, poţi fi sigur că este anunţ fals. Evită asemenea reclame, dar şi orice mesaj primit pe subiect. Filip Truţă, expert în securitate cibernetică, îţi spune care e pericolul.
 
”Pentru prima dată avem noţiunea unui vaccin real pentru Covid, răufăcătorii încearcă să profite de problema stocurilor limitate şi împing mesaje electronice false menite să fraudeze victimele sau să vândă un vaccin contrafăcut. Vaccinul împotriva Covid nu este un produs comercial, acesta va fi distribuit în mod gratuit şi va fi administrat de personal medical autorizat,” explică Filip Truţă, analist securitate cibernetică Bitdefender.
 
De când a început pandemia, hackerii şi-au intensificat eforturile de fraudare. Mulţi angajaţi au început să lucreze de acasă şi sunt mai expuşi ca niciodată. Experţii de la Bitdefender îţi spun şi cum să eviţi să fii victima hackerilor.
 
”Datele Bitdefender arată că 4 din 10 mailuri pe tema pandemiei sunt o posibilă tentativă de fraudă. (...) Nu accesăm link-uri şi nu descărcăm ataşamente înainte de a verifica cu atenţie provenienţa mesajului şi adresa de mail a expeditorului. Nu în ultimul rând, e recomandată folosirea unei soluţii de securitate de la un producător de încredere,” adaugă  Filip Truţă.

Etichete
Comenteaza