Madonna promovează teoriile conspiraționiste despre COVID-19. Instagram i-a şters o postare

Madonna promovează teoriile conspiraționiste despre COVID-19. Instagram i-a şters o postare
| Foto: townsquare.media

În capcana teoriilor conspiraționiste despre coronavirus au căzut şi vedetele. O postare a cântăreței Madonna de pe Instagram a fost ștearsă tocmai pentru că era un fake-news.

În plină pandemie, rețelele mari de socializare susțin că fac eforturi pentru a înlătura conținutul care dezinformează. Numai că în această capcană nu cad doar oamenii obișnuiți, ci și vedetele. Ultima dintre ele înscrisă pe această listă e Madonna.

O postare a cântăreței de pe Instagram a fost ștearsă, după ce vedeta a distribuit un fake-news: e vorba, mai exact, de un clip în care se arăta că există un vaccin împotriva coronaviruslui, dar că acesta este ținut la secret, arată Los Angeles Times.

Clipul distribuit de Madonna fusese distribuit anterior inclusiv de președintele american Donald Trump. Instagram, la fel ca alți giganți digitali, insistă că a intervenit la timp, doar că până la momentul în care postarea a fost ștearsă, acel clip a fost vizionat de mare parte dintre cei 15 milioane de oameni care o urmăresc pe Madonna.

În postarea sa, Madonna afirma că un vaccin eficient este deja disponibil de mai multe luni, dar este păstrat în secret „pentru a le permite bogaţilor să devină şi mai bogaţi, iar săracilor şi bolnavilor să devină încă şi mai bolnavi”. În clip apare medicul american Stella Immanuel, care laudă hidroxiclorochina, pe care o consideră un medicament miracol împotriva noului coronavirus. Totuşi, specialiștii au afirmat adesea că hidroxiclorochina, folosită împotriva malariei, nu ar fi eficientă şi împotriva COVID-19.

„Am retras acel videoclip pentru că făcea declaraţii înşelătoare despre tratamente şi metode de prevenţie împotriva COVID-19. Persoanele care au reacţionat în urma acelui videoclip, publicând comentarii sau redistribuindu-l, vor primi mesaje care îi vor direcţiona către informaţii fiabile despre acest virus”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Facebook, compania care deţine Instagram, conform playtech.ro.

Distribuirea acelui clip este cel puțin surprinzătoare, în contextul în care Madonna însăși a fost depistată pozitiv cu noul tip de virus. Ea s-a vindecat în luna mai, dar a fost obligată și să-și anuleze concertele programate în capitala Franței, Paris.

În lupta cu fenomenul fake news, giganții digitali precum Facebook lucrează cu publicații de presă de renume precum Reuters și Associated Press.

Comenteaza