Lemnul, Armonia sau Pielarul. Stela Enache la CCS sau Compact la Boema. Cum erau serile dansante din Clujul anilor '70

Lemnul, Armonia sau Pielarul. Stela Enache la CCS sau Compact la Boema. Cum erau serile dansante din Clujul anilor '70

 Distracția de altădată era limitată la serile dansante, cinematograf, restaurante sau grădini de vară și ieșirile în aer liber. Dintre acestea, serile dansante ocupau în Cluj un loc aparte.

Seara de sâmbătă era cea în care sălile de dans se umpleau de tineri. Cele mai importante uzine și fabrici din oraș aveau câte un club: Victoria (în curtea Cinematografului Arta), Lemnul (în Piața Muzeului), Armonia (la 16 Februarie), Pielarul (la Clujana). Acestea erau frecventate de tinerii muncitori cu pretenții mai modeste în ceea ce privește calitatea muzicii, scrie clujwebstory.ro. 

Tinerii mai elevați, studenții în general, frecventau serile dansante organizate la Casa de Cultură a Studenților, la Politehnică și în foaierul Casei Universitarilor.  Vedete precum Stela Enache, Tamás Gábor și Iuliu Merca erau cele mai așteptate. De asemenea, formațiile cunoscute nu doar în Cluj, ci în toată țara datorită premiilor câștigate la festivalurile vremii, cum ar fi Cromatic – condusă de Sorin Tudoran, Semnal M, Metropol, Brevis, Impala, Compania de sunet, Electra erau deliciul publicului. Formația Compact cânta la grădina de vară Boema, iar fanii se înghesuiau să-i asculte și să danseze pe muzica lor.

Comenteaza