Video Italianul care s-a îndrăgostit de limba română: Citeşte din operele lui Creangă și Caragiale

Italianul care s-a îndrăgostit de limba română: Citeşte din operele lui Creangă și Caragiale

Un tânăr poliglot din Italia a învățat printre altele și limba română, pe care o vorbește în mod fluent. „Limba română este limba mea preferată”, mărturiseşte acesta.

Andrea Ripamonti este un tânăr din Italia care se laudă cu o frumoasă poveste de dragoste cu limba română și cu o fată la fel de frumoasă, tot din România. Deşi fata nu i-a împărtășit dragostea, s-a ales cu o limbă învăţată în plus.

„Când am auzit-o vorbind m-am îndrăgostit pe loc și de fată și de limba română”, spune Andrea și deși o relație cu fata nu a fost să fie, legătura de suflet și interesul pentru vorba românească au rămas în mintea tânărului italian care a hotărât atunci să studieze limba poporului nostru, scrie rotalianul.com

Andrea a ascultat şi muzică în limba română, însă a studiat cu ajutorul dicționarelor, învățând gramatica și reuşind în cele din urmă să poată duce un dialog în mod corect. A făcut apoi câteva călătorii în România, unde pe lângă alte suveniruri, italianul și-a cumpărat și trei cărți pentru că „trebuie să citești în limba respectivă pentru a putea să o înveți mai bine”, mărturiseşte el.

Printre cărțile alese de Andrea în limba română se numără „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă și  „Momente și schițe” de I.L. Caragiale.

Tânărul italian și-a făcut și mulți prieteni români cu care vorbește pe rețelele de socializare în limba română, ceea ce îl ajută foarte mult să își aprofundeze cunoștințele și să dialogheze în mod corect. „Ce părere aveți, vorbesc bine sau nu limba română?”, își încheie videoclipul de prezentare Andrea Ripamonte.

Comenteaza