Impresionantă mobilizare de forţe în opinci, la construcţia unui pod

Impresionantă mobilizare de forţe în opinci, la construcţia unui pod
| Foto: https://www.facebook.com/groups/amintiridincluj/

O fotografie postată pe grupul de Facebook Amintiri din Vechiul Cluj şi developată în Cluj-Napoca ne emoţionează cu privire la mobilizarea de care au dat dovadă muncitorii în opinci de altădată la proiectele de infrastructură ale patriei...

"Impresionantă mobilizare de "forţe" la construcţia unui pod din fier. Costumele de remarcat mai ales cele ale muncitorilor în opinci!

Fotografie imprimată stânga jos cu timbru sec "Fotofilm Cluj". Vă rog dacă este posibil, alte informaţii!", a transmis Antik Alba pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj. 

Cunoscătorii spun că "Fotofilm" era prin anii 1960 în curtea Teatrului de păpuşi din Cluj-Napoca. Deşi cei care au postat comentarii la fotografie nu au putut identifica exact unde se muncea atât de cu spor, posibil la un pod feroviar, oamenii au fost impresionaţi de dăruirea ţăranilor harnici.

"După cum se vede, majoritatea erau țărani care au lucrat la acel pod. Se pare că și în vremea aceea tot țăranul era baza...", a comentat cineva sub fotografie.  

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza