Video Imagini superbe din Apuseni. Barză neagră, apariție rară în România

Imagini superbe din Apuseni. Barză neagră, apariție rară în România
| Foto: Facebook / Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

O barză neagră, care este considerată o pasăre rară, a fost surprinsă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni.  

Imagini spectaculoase au fost realizate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

În filmare pasărea este surprinsă în timp ce se oprește și bea apă.

“O barză neagră, apariție rară în țara noastră, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului. 
Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere. Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa.”, au transmis cei de la Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva și are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, iar din acestea 50.793 sunt păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN. 

Comenteaza