Video Imagini de poveste cu Paradisul alb al Apusenilor - Vlădeasa: „Filmarea la apus e la -16 grade”

Imagini de poveste cu Paradisul alb al Apusenilor - Vlădeasa: „Filmarea la apus e la -16 grade”
| Foto: captură video

Zăpada așternută și temperaturile foarte scăzute din ultima vreme au creat peisaje de-a dreptul superbe pe masivul Vlădeasa din Cluj.

Fotograful Marius Turc a realizat un clip minunat cu raiul alb din munții Apuseni, Masivul Vlădeasa.

Clip Drona 5k imagini de vis din masivul Vlădeasa surprinse în 2 zile superbe! Filmare de la apus e la -16 grade cu vânt destul de tare dar a meritat tot efortul, frigul și nebunia de a zbura atunci. Din păcate dimineata a fost si mai si cu -18 grade si vant de 16m/s… dar sa lasam imaginile sa vorbeasca”, a transmis fotograful în descrierea filmulețului.

Vârful Vlădeasa este cel mai înalt vârf din Masivul Vlădeasa, atingând altitudinea de 1836 m. Culmea e formată din 2 vârfuri, Vlădeasa și Vlădeasa Sud, aflate la o distanță mică unul de celalălt și aproximativ la aceeași altitudine.

Prezintă urme de periglaciațiune pe latura sudică a vârfului, ba mai mult, o mică urmă de căldare glaciară neformată în coborâre de pe vârf la Pietrele Albe. Oferă largi priveliști asupra Stanei cu vf. Buteasa, Padișului și Bihorului, Muntelui Mare și chiar asupra depresiunii Huedin.

În zilele de iarnă, când norii sunt joși si aerul de peste ei este curat, se pot vedea crestele Munților Retezat.

Comenteaza