Hădean îşi face şcoală de bucătari la Cluj

Hădean îşi face şcoală de bucătari la Cluj
Un program educațional desfășurat de Asociaţia Adi Hădean în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) îşi propune să pună bazele unei şcoli de bucătari în Cluj-Napoca.

Aceasta va fi deschisă tinerilor cu pasiune și cu talent, dar care nu dispun de posibilități financiare pentru a accesa singuri cursurile unor școli de profil, din străinătate sau de la noi din țară. „O școală bună costă și nu toți își permit să acceseze aceste fonduri. E păcat, pentru că astfel se irosesc multe talente.  De data asta pot să ajut și să mă asigur că măcar o parte din acești tineri vor avea șansa unui start în viață, pe acest drum al unei cariere în gastronomie. 
 
Le mulțumesc celor de la USAMV pentru toată deschiderea lor, pentru faptul că au primit cu brațele deschise ideea acestui proiect și au acceptat să se ocupe de partea de școlarizare teoretică a acestor tineri. Partea de practică se va desfășura în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj și va fi atent supravegheată de mine. Consider că un an de școală temeinică îmbinată cu practica bine structurată poate să ofere o bază pe care să stai la începutul unei cariere în bucătărie.  
 
La finalul acestui an, pe lângă diploma care va atesta stagiul efectuat și experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea, sporind astfel șansele unei angajări în domeniu. E un proiect pe care intenționez să îl dezvolt în fiecare an și care să ofere șanse reale unor tineri de a se dezvolta”,
a anunţat gastronomul clujean. 
 
10 tineri cu vârsta între 18 și 21 de ani și cu liceul absolvit vor începe cursurile din octombrie. Ei trebuie să depună o declarație pe propria răspundere că nu au venituri sau că au venituri mici. Înscrierile vor fi deschise până pe 31 august, urmând ca pe 10 septembrie să fie anunţati cei 10 selectați. Proiectul se va desfășura pe parcursul unui an și va cuprinde cursuri de teorie pe tehnologia alimentelor și ingineria produselor alimentare, susținute de cadrele didactice de la USAMV, în baza unei programe de studiu stabilite de comun acord. 
 
Hădean este gastronom, blogger culinar şi scriitor, fiind cunoscut mai ales pentru blogul său culinar, situat în primele cele mai vizitate din România, dar și pentru participarea sa în calitate de jurat la emisiunea cu specific culinar „Masterchef”. Acesta a dezvoltat un parteneriat cu autoritățile locale din Cluj, în proiectul „Farfurii curate” care a avut ca scop implementarea unor meniuri sănătoase în trei grădinițe publice.

El stabilit mai multe recorduri culinare prin realizarea unei frigărui cu lungimea de 101 m, friptă pe o singura vatră cu jar. Este consultant de specialitate pentru diverse restaurante, afaceri culinare din țară, membru al juriului Arena Bucătarilor, concurs organizat pentru bucătari profesioniști. A fost ales să poarte torța olimpică, la Ramsgate (Marea Britanie) pe o porțiune de 300 m, în urma proiectului național "Eroi locali" pentru Olimpiada de la Londra, din 2012.

Comenteaza