Godină: „A fost o plimbare tare faină pe străzile Clujului. Am observat lângă o biserică, o coadă la care stăteau niște oameni cu plase”

Godină: „A fost o plimbare tare faină pe străzile Clujului. Am observat lângă o biserică, o coadă la care stăteau niște oameni cu plase”

Polițistul Marian Godină a vizitat Clujul, prilej cu care și-a adus aminte cât de sărac a fost în copilărie. Amintirea i-a fost declanșată când a fost să ia masa în oraș, lângă o biserică. El spune că nu îi este frică de sărăcie.

Marian Godina: „Căutam o terasă unde să ne oprim să mâncăm ceva și tocmai văzusem una într-o piață micuță și mai retrasă. Când să ne așezăm, am observat că fix lângă era o biserică, iar în fața ei se formase o coadă la care stăteau niște oameni cu plase. Ne-am dat seama că acolo se distribuiau ceva ajutoare pentru că am văzut oameni plecând cu pâini în plase. Nu ne-am mai așezat acolo, nu am fi putut mânca vizavi de acei oameni amărâți.

Ne-am continuat plimbarea povestindu-i de când eram copil și stăteam la asemenea cozi împreună cu mama mea. Cu cinci copii, mama se încadra pentru a primi ajutoare. De la “ajutoare” aveam hainele, jucăriile, încălțămintea. Un autobuz cu etaj, de care se plictisise probabil vreun copil din Anglia, ajunsese la mine și era jucăria mea preferată. Culmea e că i-am povestit toate astea cu multă nostalgie și plăcere, iar ea îmi tot punea întrebări. A fost o plimbare tare faină pe străzile Clujului”.

Etichete
Comenteaza