Frunzele care sunt un miracol pentru sănătate. 10 beneficii într-o plantă ce creşte în grădină

Frunzele care sunt un miracol pentru sănătate. 10 beneficii într-o plantă ce creşte în grădină

Planta care se găsește din belșug în grădinile și pe pajiștile din întreaga țară a fost folosită încă din antichitate în Egipt, Roma și Grecia.

Menta sau izma, cum mai este cunoscută în popor, este una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice. Este o plantă puțin pretențioasă, se răspândește ușor, crește în culturi și este o sursă bogată de vitamina A, C, fier, cupru, magneziu, potasiu, calciu, Omega 3, acizi grași și vitamina B2.

Iată 10 beneficii ale mentei:

1. Consumata din alimentatie, menta stimuleaza secretia sucului biliar si golirea bilei in intestine, facilitand digestia grasimilor;

2. Ceaiul de menta este bun in problemele biliare si in micsorarea calculilor biliari (pietre la fiere);

3. Menta detoxifica organismul;

4. Inlatura tulburarile intestinale, trateaza diareea, meteorismul, bolborismele si crampele intestinale;

5. Dezinfecteaza, un alt aspect prin care previne infectiile tubului gastric;

6. Are efect antiobiotic usor;

7. Previne infectiile respiratorii, fiind puternic volatil mentolul - o substanta consinuta in cantitati mari in frunzele si florile de menta. De asemenea menta este ultila si in tratarea racelilor, inspirandu-se vaporii de mentol (infuzie, uleiuri volatile etc).

8. Imbunatateste circulatia sanguina

9. Ca uz extern, revigoreaza pielea, o intineresti, sporeste circulatia subcutanata este utila pentru circulatia periferica proasta (maini sau picioare reci se tin in fiecare seara in apa fierbinte cu 30 picaturi de menta la o jumatate de cada);

10. Elimina oboseala picioarelor, se foloseste o dilutie de ulei de masline 5 linguri cu 10 picaturi ulei de menta si zeama de la o lamaie si se ung gambele delicat, in strat subtire, in fiecare seara.

Comenteaza