Facebook se apropie de majorat! Rețeaua de socializare împlinește astăzi 17 ani de existență, cu profituri uriașe

Facebook se apropie de majorat! Rețeaua de socializare împlinește astăzi 17 ani de existență, cu profituri uriașe

Facebook, care a început ca o platformă folosită pentru studenţi, a ajuns astăzi o companie globală cu venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Adică o treime din PIB-ul României.

Printre primii utilizatori ai reţelei, al unsprezecelea la număr, a fost şi un român. Arădeanul Andrei Boroş, pe atunci student la Harvard.

Imediat după lansare, Mark Zuckerberg a fost acuzat că a furat ideea a trei seniori de-ai săi. A fost dat şi în judecată pentru asta. Anii au trecut,  iar acum Facebook este o companie cu 1,8 miliarde de utilizatori zilnici, care a cumpărat între timp şi reţelele Instagram, Whatsapp şi care a lansat o paletă mare de servicii, cum a fost facebook messenger sau videocall-ul.

„A transformat pe fiecare om într-un creator, începând de la text, la imagini, clipuri şi aşa mai departe. Creează, cel puţin în Europa, un estimat de peste 3 milioane de joburi conexe în economia asta. Ne-a schimbat peisajul în care trăim, de la validarea socială pe care o luăm pentru că vedem că cineva ne apreciază postările până la modul în care ne facem reclamă la servicii. S-au câştgiat alegeri pe Facebook sau cu ajutorul lui, s-au început mişcări sociale, s-au cunoscut oameni”, explică Vlad Fiscutean, specialist social media.

Comenteaza