Ești gata de plecare? O insulă din Grecia oferă casă, pământ și 500 de euro pe lună celor care vor să se mute acolo

Ești gata de plecare? O insulă din Grecia oferă casă, pământ și 500 de euro pe lună celor care vor să se mute acolo

Autoritățile grecești vor să populeze insula din paradisul Marii Egee, unde, momentan trăiesc doar 24 de persoane.

Antikythera este insula grecească care ar plăti în jur de 23 de mii de euro pentru a atrage locuitori. Cei care se mută vor avea în jur de 500 de euro pe lună timp de trei ani, o casă și o bucată de pământ pe care o pot cultiva pentru a începe o nouă viață.

Situată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre Creta și continent, insula are o suprafață de 20 km², plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse pe care le poți explora.

În prezent, pe insulă există doar 24 de locuitori. Insula are un magazin, un hostel și un Airbnb, dar nu există bănci sau bancomate, relatează presa italiană, scrie stiridiaspora.ro.

Antikythera găzduiește un sat mic, Potamos, care este singurul punct de intrare. Și dacă vă întrebați unde ați mai auzit de acest loc, aflați că este renumit pentru că aici a fost găsit Mecanismul Antikythera - considerat unul dintre primele computere analogice, creat cândva în jurul anilor 150 și 100 î.Hr.

Ce condiții pun autoritățile locale

Autoritățile locale spun că insula din paradisul Marii Egee poate fi populată doar de către familiile tinere, care au cel puțin trei copii. Pe lângă oferta de teren gratis și alimente, consiliul local al insulei Antikythera promite și locuri de muncă.

Barca care transportă alimente și gaze pe insulă nu poate acosta când marea este agitată, lucru care se întâmplă adesea iarna.

Antikythera se află la două ore cu feribotul din Creta și patru de pe continent. De asemenea, este un zbor de 45 de minute de la Atena.

Comenteaza