Elveţia de Cluj! Te plimbi cu caiacul şi faci drumeţii

Elveţia de Cluj! Te plimbi cu caiacul şi faci drumeţii

La doar 30 de kilometri de Cluj, la poalele munţilor Apuseni, lacul Tarniţa te duce cu gândul la Elveţia.

Vara încă nu s-a terminat aşa că mai ai timp să îţi plănuieşti o vacanţă! Dacă Transilvania se află pe lista ta, trebuie să mergi să descoperi comorile Munţilor Apuseni. Ascuns între păduri, Lacul Tarniţa îţi oferă linişte, privelişti de nedescris dar şi senzaţii tari. Szili şi Romana şi-au deschis o mică afacere pe malul lacului şi zeci de turişti vin zilnic să se plimbe cu caiacul sau să facă surf pe placa electrică. O altă variantă, tot mai căutată în ultimii ani, este şi standup paddleboarding-ul. Pentru o zi întreagă plăteşti 100 de lei.

Dacă nu îţi place apa, poţi să alegi drumeţiile. După 20 de minute de mers prin pădure ajungi la Piatra lui Lucaci, unde ai o panoramă demnă de postat pe Instagram. Iulia şi Ionel au vrut să se bucure de vremea încă frumoasă, iar la Tarniţa au găsit cea mai bună variantă, spun ei.

„Mi se pare super tare. Cred că zona asta a Clujului oferă multe posibilităţi de activităţi în aer liber“, spune Ionel, în timp ce Iulia, o altă turistă, este emoţionată: „Am puţine emoţii pentru că e prima dată când mă dau cu caiacul.”

„Acum, de când cu pandemia, toată lumea caută prin împrejurimi. Nu mai călătoresc în Grecia, Thailanda sau unde merg de obicei românii şi atunci vin la Tarniţa. Noi oferim caiace de închiriat şi standup paddleboarding-uri. Oferim cu caiacul cam 15 minute pe lac, după care 20 de minute drumeţie până sus pe Piatra lui Lucaci, şi înapoi încă o oră sau două în funcţie de condiţia fizică a persoanei. Turul costă 150 de lei de persoană”, explică Szili Szekely, administrator afacere.

„Este o zonă foarte frumoasă de drumeţie, traseul nu este unul greu, nu necesită echipament special şi pozele sunt absolut bestiale pentru Instagram, Facebook”, spune şi Romana Pintea, administrator afacere.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza