Doliu în cinema! A murit actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Albus Dumbledore în "Harry Potter"

Doliu în cinema! A murit actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul lui Albus Dumbledore în "Harry Potter"

A încetat din viață actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul vrăjitorului Albus Dumbledore din seria de filme "Harry Potter".

Sir Michael Gambon , a cărui extraordinară carieră de actor l-a dus de la Teatrul Național al lui Laurence Olivier pentru a interpreta roluri din The Singing Detective și din filmele Harry Potter, a murit la vârsta de 82 de ani, scrie The Guardian.

O declarație din partea soției sale, Lady Gambon, și a fiului său, Fergus, emisă de publicista Clair Dobbs, a spus: „Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. „Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul Fergus lângă pat, în urma unei crize de pneumonie. Michael avea 82 de ani.

„Vă rugăm să ne respectați confidențialitatea în acest moment dureros și vă mulțumim pentru mesajele dumneavoastră de sprijin și dragoste.”

Actorul s-a făcut cunoscut în special pentru că l-a interpretat pe Albus Dumbledore în franciza cinematografică ”Harry Potter”.

Michael Gambon a jucat rolul îndrăgitului vrăjitor în șase dintre cele opt filme de succes din 2004 până în 2011, după ce l-a înlocuit pe regretatul Richard Harris. Michael Gambon a fost un actor apreciat, care a primit trei premii Olivier, două premii Screen Actors Guild și patru Premii Bafta de-a lungul celor șase decenii de carieră.

Gambon a părăsit școala la vârsta de 15 ani și, spre deosebire de mulți dintre contemporanii săi, nu a avut parte de nicio formare la o școală de teatru, în schimb, a câștigat experiență prin interpretarea în producții de amatori. 

Actorul s-a născut la Dublin în 1940. Tatăl său s-a mutat la Londra, unde a fost polițist de rezervă în timpul celui de-al doilea război mondial. Gambon a fost adus în Anglia de mama sa pentru a i se alătura la sfârșitul războiului. Ulterior s-au mutat în Kent, unde la vârsta de 16 ani a început o ucenicie la fabrica Vickers-Armstrongs. A început să lucreze, ulterior, într-un teatru de amatori ca constructor de decoruri, dar a ajuns să urce pe scenă, în roluri mici, în teatrele Unity și Tower din Londra.

La vârstă de 22 de ani a debutat în West End ca supleant în The Bed-Sitting Room. De asemenea, a urmat un curs de actorie la Curtea Regală condus de George Devine și William Gaskill. A ajuns să joace în producții Shakespeare, iar, ulterior a primit roluri în filme tv și cinema.

Comenteaza