Detalii mai puţin cunoscute din viaţa Papei Francisc. A lucrat ca bodyguard, a rămas fără un plămân, îi place să gătească

Detalii mai puţin cunoscute din viaţa Papei Francisc. A lucrat ca bodyguard, a rămas fără un plămân, îi place să gătească

Papa Francisc, în vârstă de 82 de ani, actualul şef al Bisericii Catolice, un simbol al bunătăţii şi sfinţeniei, este primul suveran pontif venit din Americi şi primul iezuit. Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai şi 2 iunie.

Este primul papă non-european după foarte multe secole. Trebuie să ne întoarcem la Grigore al III-lea, născut în Siria în 690 şi papă între 731 şi 741, pentru a găsi un papă non-european. Înainte de Grigore al III-lea, un anumit număr de suverani pontifi a venit din Africa şi din actualul Orient Mijlociu, primul dintre toţi, Petru, fiind născut la Bethsaida în Galileea şi a devenit papă în anul 33.

Iată alte câteva informații insolite despre papa Francisc:

– S-a născut pe 17 decembrie 1936, în Bueno Aires, Argentina într-o familie de italieni, iar, înainte de a deveni preot, în 1969, lui Jose Mario Bergoglio îi plăcea să danseze tango cu iubita.

– Are masterat în chimie şi chiar a predat materia la liceu.

CITEȘTE MAI DEPARTE

Comenteaza