Destinaţie turistică de weekend, la o aruncătură de băţ de Cluj, doar cu certificatul de vaccinare

Destinaţie turistică de weekend, la o aruncătură de băţ de Cluj, doar cu certificatul de vaccinare
| Foto: Tourex.ro

Excursiile de o zi sau cele de weekend au prins amploare în ultima perioadă, atât în ţară, cât şi în afara ţării. Budapesta poate fi o variantă de city-break, mai ales că Ungaria permite intrarea în ţară a celor vaccinaţi fără a fi necesar şi un test PCR. 

Ungaria a ridicat restricţiile de intrare pentru românii care au certificat de vaccinare împotriva COVID-19, în urma unei decizii similare a autorităților din României. Începând de sâmbăta trecută, cetăţenii români vaccinați împotriva COVID pot intra în Ungaria în baza adeverinței de vaccinare, fără să mai fie nevoiţi să stea în izolare sau să prezinte teste negative.

Aşa că, dacă vă gândiţi să plecaţi într-o excursie, dar nu dispuneţi de un buget prea mare sau nu puteţi să vă luaţi concediu, Budapesta e o destinaţie la câţiva paşi de Cluj, în care puteţi petrece o zi sau un weekend. Capitala ţării vecine poate reprezenta oricând o destinaţie de vacanţă pentru români, chiar şi numai pentru un weekend, indiferent că optaţi să ajungeţi cu avionul sau cu maşina, recomandă ziare.com.

Budapesta este situată pe ambele maluri ale Dunării. În partea de Est a Dunării se afla Pesta, iar pe partea de Vest se află Buda. Cetatea Buda şi zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Aşa că şi o simplă plimbare pe malul Dunării vă va face să credeţi că sunteţi în altă lume, deşi aţi rămas tot în Europa. Trebuie să vizitaţi Catedrala Romano-Catolică Sfântul Ştefan, dar şi Dealul Cetăţii, care are mai multe obiective turistice: bastionul pescarilor, biserica Matei Corvin, palatul prezidenţial.

De asemenea, o clădire care merită admirată este Parlamentul Ungariei. Şi dacă tot ajungeţi în Budapesta, nu trebuie să plecaţi fără să faceţi o croazieră pe Dunăre.

Comenteaza