Destinație de weekend, la doi pași de Cluj. Labirintul de apă și stâncă, un adevărat parc de aventură natural

Destinație de weekend, la doi pași de Cluj. Labirintul de apă și stâncă, un adevărat parc de aventură natural
| Foto: cartitaplimbareata.ro

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane din țară este situat la o aruncătură de băț de Cluj și poate fi destinația perfectă de weekend pentru cei cărora le place aventura, dar vor să se și relaxeze departe de zgomotul orașului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

După un drum de pe asfalt de o oră și un pic de la Cluj, dacă alegi să mergi prin Teiuș și de-a lungul văii Geoagiului, se ajunge la Mânăstirea Râmeţ. De aici nu mai e mult până descoperi Cheile Râmeților, ascunse în spatele mănăstirii - cel mai vechi așezământ ortodox de acest fel din Transilvania – după ce parcurgi un drum pietruit.

Cunoscut drept unul dintre cele mai spectaculoase zone din Trascău, locul este ideal pentru o zi plină de weekend în sânul naturii, oferind în același timp frumusețe, măreție, relaxare și aventură. Mai mult, zona Râmeţi este în mare parte o arie naturală protejată, adăpostind 8 rezervaţii naturale - Cheile Râmeţului, Cheile Mânăstirii, Cheile Tecşeştilor, Cheile Geogelului, Cheile Piatra Bălţii, Cheile Pravului, Piatra Cetii, Poiana Narciselor.

Poza noua 10.08.2019(sursa foto: mapio.net)

Ajuns la intrare în Cheile Râmețului trebuie să știi că te așteaptă o aventură nu tocmai ușoară dacă vrei să traversezi calea săpată de ape între cele două masive amenințătoare, un fel de labirint stâncos condus de firul apei care care își face loc, obraznic, printre stâncile impunătoare. Este un traseu de vară, pentru că calea deschisă prin chei se poate parcurge doar prin traversarea pe cursul apei.

Adevărata aventură începe odată cu înaintarea destul de anevoioasă pe spinarea stâncilor, unde vei experimenta senzații asemeni alpiniștilor. Astfel, cel care se “încumetă” urmeze poteca deschisă de ape va primi un ajutor binevenit din partea unor mânere metalice ancorate pe perete pentru a străbate impunătorul canion. Aveți grijă cum vă echipați! O porțiune din spectaculosul traseu vă va conduce prin albia apei.

Poza noua 10.08.2019(sursa foto: Shutterstock.com)

Pentru cei care vor să ocolească apa, există traseul Brana Caprelor, suspendat deasupra muntelui tăiat adânc de râul Geoagiu care curge în vale, un drum destul de greu de străbătut, dar cu niște priveliști uluitoare. Traseul pornește din chei, dinainte de portal, pe o cărare suspendată la 100 de m deasupra apei, pe niște cabluri, și cere o condiție fizică bună.

Labirintul de apă și stâncă, un adevărat parc de aventură închipuit de natură

(sursa foto: muntii-nostri.ro)

Dacă te decizi să parcurgi acest traseu, pornește la drum dimineața devreme și alege o zi cu vreme bună. Aventura printre stâncile care stăpânesc minunata zonă va dura câteva ore și nu va fi una ușoară, însă merită efortul.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza