Superstiții de Anul Nou: de ce să mănânci pește în noaptea dintre ani

Superstiții de Anul Nou: de ce să mănânci pește în noaptea dintre ani
| Foto: fericitazi.com

Masa de Revelion trebuie să fie bogată, iar un aliment de nelipsit este peștele. Superstiție sau nu, peștele este un aliment ușor și gustos care te poate proteja de kilogramele în plus și nu numai.

Se spune că este bine să consumi pește de Revelion pentru a „aluneca” mai ușor printre necazuri în noul an. 

De asemenea, bătrânii mai spun că dacă vom consuma pește în noaptea de Revelion, vom fi mai sprinteni în tot anul viitor și „ne vom mișca precum peștele în apă” în rezolvarea problemelor. Peștele trebuie așezat întreg pe farfurii, în caz contrar, „norocul se fragmentează”.

Pe lângă superstiții, peștele aduce și numeroase beneficii din punct de vedere nutrițional. Acest aliment este bogat în Omega 3, 6, 9 și conține multe minerale de care organismul uman are nevoie.

O altă tradiție este să ai struguri pe masă în noaptea dintre ani. Obiceiul provine din America Latină, unde oamenii mâncau câte 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului, iar cu fiecare boabă mâncată se pune și câte o dorință care se va îndeplini în anul următor.

Se spune că nu este bine să consumi carne de pui în noaptea de Revelion deoarece puiul este simbolul sărăciei. Recomandăm, în schimb, carnea de curcan, care este foarte sănătoasă și nu poată un simbol negativ.

Comenteaza