Dacă ştii ce se întâmplă în poza asta ai copilărit înainte de anii '90

Dacă ştii ce se întâmplă în poza asta ai copilărit înainte de anii '90
| Foto: Facebook - AMINTIRI DIN COPILARIE

Pe paginile de Facebook ale celor care se confruntă cu nostalgii după anii petrecuţi în comunism sau după ceea ce însemna copilăria în alte vremuri a fost publicată o fotografie de colecţie :)

Pe pagina de Facebook AMINTIRI DIN COPILARIE a fost publicată o fotografie lângă care scrie aşa: "Dacă ştii ce se întâmplă în poza asta ai copilărit în anii '90 sau chiar înainte"

Înainte de Crăciun se făcea o curăţenie de mama focului în casele românilor. Se curaţau şi covoarele, dar nu la curăţătorii sau spălătorii ca şi acum, ci pe zăpadă. Se așezau frumuşel cu faţa pe zăpadă și se băteau cu bătătorul și tot praful rămânea pe zăpadă, iar acestea ieşeau ca noi, după spusele celor care au trăit pe pielea lor experienţa aceasta.  

Imaginea a strâns sute de comentarii şi a fost intens distribuită de internauţi.
"Aşa se băteau covoarele iarna pe zăpadă şi ieşeau ca noi."
"Spălătorie - curățătorie de covoare înainte de 1989!!!"
 Eu încă bat covoarele asa deși nu pot spune ca am vreo 70 de ani
"Da sigur. Se băteau covoarele pe zăpadă și se curaţau de ziceai că sunt noi."
"Făcea lumea curăţenie... nu ca acu... fleoșca, fleoșca cu mopu, şi gata... mirosea a curat în casă."
"Făceam că nu aveam curent electric, soluții și aspiratoare bune, dar bombăneau bărbaţii noștri de mama focului! Vai de șalele lor."

Oamenii scriu că acum nici măcar iernile nu mai sunt ca altădată, nu mai este nici zăpadă. Iar probabil unii orăşeni şi-ar curăţa la fel ca şi pe vremuri covoarele dacă ar mai avea zăpadă printre blocurile ocupate acum cu n parcări şi maşini. 
"Acum, de unde zăpadă?"
"Nu ne mai trebuiau chimicale, era zăpada și oțetul."
"Era spălare BIO."
"Sănătate curată, fără atâtea soluții și nu știm de ce suntem bolnavi și avem alergii."

Totuşi, cei care au prins vremurile de dinaintea Revoluţiei din decembrie 89 spun că, da amintirile sunt frumoase, dar nu toate.  
"Puneți poze și cu cozile la pâine pe data de 31 decembrie. Să ne amintim ce frumos era :))))", a scris un român care nu duce dorul vremurilor din comunism. 

Comenteaza