Curs de bucătărit pentru amatori la Cluj

Curs de bucătărit pentru amatori la Cluj
Bloggerul culinar Adrian Hădean şi-a propus să organizeze un curs de gătit pentru amatori în care să prezinte atât cele mai bune alimente, cât şi tehnicile optime de realizare a unor mâncăruri de calitate.

Cursul va debuta la finele acestui an sau la începutul celui viitor. „Acest gen de cursuri e extrem de popular în vestul Europei; cursanţii merg inclusiv în hipermarketuri sau în pieţe, unde li se explică la faţa locului cum trebuie să aleagă cele mai bune legume sau ingrediente. Cea mai mare problemă este de a fixa un preţ corect pentru acest curs, deoarece impune nu numai materie primă sau ingrediente de calitate, ci şi ore de pregătire a alimentelor, cheltuieli cu energia.

Mai întâi vom organiza o demonstraţie de aranjare a mâncării în farfurie, şi ea extrem de importantă, undeva în decembrie", a precizat Hădean. Bucătarulului clujean i-a venit ideea după ce a fost întrebat „de cel puţin 100 de oameni în ultimii 4-5 ani" de ce nu organizează un astfel de curs. Locaţia propusă este showroomul de bucătărie Miele, de pe Calea Bucureşti, care dispune de aparatură performantă, iar perioada de derulare va fi dimineaţa sau seara, după 19:00, ora închiderii pentru public. Temele cursurilor urmează să fie anunţate pe internet, iar acestea vor fi derulate în grupuri mici. Până acum, peste 100 de persoane şi-au manifestat dorinţa de a urma cursul.

Hădean este bucătar profesionist, blogger culinar, consultant de specialitate, fotograf şi producător de emisiuni TV. A publicat prima sa carte cu rețete în 2003, la 19 ani a avut prima slujbă într-un restaurant, iar la 24 de ani conducea propriul local. Din 2008, blogul său a devenit unul culinar, fiind vizitat de 4 milioane de ori, şi conține peste 1.000 de rețete testate de autor. În 2011 a fost cooptat în programul „Viața la grădi", pentru care a realizat un rețetar, sub îndrumarea nutriţionistului Nicolae Hâncu. În 2012 Hădean a fost desemnat să poarte torţa olimpică pentru România, înaintea Olimpiadei de la Londra.

Comenteaza