Cum vor arăta nunțile din 2021: Testare la intrare, distanţare, nuntă cu vaccinaţi sau nuntă fără dans

Cum vor arăta nunțile din 2021: Testare la intrare, distanţare, nuntă cu vaccinaţi sau nuntă fără dans
| Foto: Insider.com

Imagini de la nunţile la care am participat înainte de 2020 par acum dintr-un trecut foarte îndepărtat. Organizatorii de nunți se oferă să facă diferite experimente în ceea ce priveşte felul în care se vor desfăşura nunţile de acum înainte. 

Nunţile vor fi evenimente la care invitații să precizeze dacă sunt vaccinați sau au trecut deja prin boală. Cei care nu sunt în una din cele două situații, ar urma să fie testați înainte de nuntă și retestați după 14 zile.

70 la sută din cuplurile care au vrut să se căsătorească în ultimul an și-au amânat nunțile. Ceilalți au făcut ceremonii restrânse, acasă, cu familia. Industria nunților a funcționat în ultimele 12 luni la 5% din capacitate. Acum organizatorii de nunți sunt dispuși să negocieze pentru ca autoritățile să le dea voie să le organizeze clienților cel mai frumos moment al vieții.

Organizatorii propun o masă de 8 persoane, pentru distanța de 1,5 metri, regândită pentru 4 sau 6 persoane. Fie se extrag scaunele, fie vor decora scaunul dintre un invitat şi altul cu flori. O altă variantă ar fi nunta la care musafirii se vor testa atât la intrare, cât și după o perioadă sau nunta doar cu vaccinați și nunta fără dans.

„Nu putem să obligăm participanții, dar putem să îi triem. Nu-i obligăm să vină la nuntă, dar îi obligăm să fie vaccinați pe cei care vor să vină la nuntă. Mie mi s-ar părea foarte OK orice variantă, doar să putem să facem nunta atât noi, cât și multe alte cupluri care nu au reușit”, spune un viitor mire.

Pe de altă parte, nunta fără dans ar putea fi o realitate în 2021. „Dansul este, într-adevăr o discuție extrem de delicată pe care o putem prevedea, la fel, cu distanțare, dacă ringul permite. Dacă nu, evident că pot să fie, cel puțin la început, nunți unde dansul nu prea va mai avea loc sau centrat pe grupulețe de oameni”, spune Dora Pătrașcu, organizator de nunți, pentru Digi.24

Reprezentanții industriei propun inclusiv introducerea unui registru al participanților, care să poată fi consultat la nevoie inclusiv de autoritățile de control, dar și de medicii epidemiologi. După mult timp, se arată optimiști: spun că au fost chemați pentru prima dată la discuții la nivel înalt în cadrul grupului interministerial pentru revenirea la normalitate.

Comenteaza