CULINĂRIA DE IARNĂ, degustare tradițională cu ștaif

CULINĂRIA DE IARNĂ, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif
DA PINO: CULINĂRIA DE IARNĂ, 16-17 decembrie 2023, degustare tradițională  cu ștaif

Un omagiu adus tradițiilor gastronomice și muzicale ale Transilvaniei.

In acest sfarsit de saptamana a avut loc Culinăria, editia de iarna. Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică locale și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a lungul anilor, Da Pino a invitat artizani, artisti și bucătari renumiți precum: Mircea Groza, Ioan Bebeșelea, Cezar Ioan, Mihai Bogdan Simion sau Adrian Naidin, chefi care au propus sau au reinterpretat diverse meniuri traditionale românești.

Ediția din această iarnă a oferit clujenilor un ospăț tradițional românesc, propus de amfitrionul -chef Nicolai Tand-, cu sesiuni de gătit în aer liber, la foc cu lemne și degustări "la botu' calului", alaturi de interpretari live de taraf sau folclor, susținute de artiștii din Grupul Iza sau Ansamblul Cununa Apusenilor. 

Maramureșanul Nicolai Tand este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari ai noștri, apreciat pentru cariera sa de peste 20 ani în gastronomie, dar si ca antreprenor al afacerlor: Cantine de Nicolai, Nicolai to go sau L’Univers de Nicolai. 

Atmosfera de degustare a fost intregita astfel de spiritul traditional al bucatelor taranesti, de la slanina si caltabos la pateu de casa, zacusca si placinte cu carne, completate cu preparate la grill si ceaun de berbecut. Totul umezit usor de un coniac de casa sau un pahar de vin fiert, asortat frigului de afara.

Nicolai Tand  se inspiră din retete ardelenesti, dar si din  Maramureș, locul său natal. Preparatele, pregătite la jar sau la ceaun, cu ingrediente proaspete locale de cea mai buna calitate, într-o contopire de gusturi, arome si miresme, au amintit de bunici și de copilărie. Sesiunile de degustări din grădină au fost acompaniate de momente musicale live, susținute de Grupul Iza sau Ansamblul Cununa Apusenilor, dar si de un fond sonor extrem de placut, muzica romaneasca retro ce a indus permanent senzatia unei calatorii in timpul de odinioara.

Ne revedem la primavara.

Comenteaza