Cros caritabil la Cluj-Napoca - "Alerg pentru mama". Trasee la alegere: 2,5 km, 5 km sau 10 km, iar pentru copii de 500 m

Cros caritabil la Cluj-Napoca - "Alerg pentru mama". Trasee la alegere: 2,5 km, 5 km sau 10 km, iar pentru copii de 500 m
| Foto: Amicus Cluj-Napoca

Asociația Studențească AMiCUS Cluj-Napoca organizează duminică, 10 martie 2024, în Parcul Central "Simion Bărnuțiu", o nouă ediție a crosului caritabil "Alerg pentru mama".

Din 2022 evenimentul se desfășoară la nivel național în peste 10 orașe și aduce împreună copii și adulți care luptă pentru victimele abuzului domestic, promovând totodată un stil de viață sănătos prin practicarea sportului.

Evenimentul din Cluj-Napoca se va desfășura în Parcul Central ,,Simion Bărnuțiu”, începând cu ora 11:00. Înscrierile se realizează online, pe site-ul amicus.ro, prin completarea unui formular și achitarea unei taxe, care servește drept donație pentru cauza umanitară.

Organizatorii pun la dispoziția participanților patru variante de traseu pe care se va putea alerga, în funcție
de opțiunile și dorințele fiecăruia. Unul dintre acestea va fi destinat exclusiv copiilor, având o lungime de
500m. De asemenea, se va putea opta pentru parcurgerea traseelor de 2,5 km, 5 km sau 10 km.

"Evenimentul va incepe la ora 10:30, cu ridicarea kiturilor, urmând ca la 11:00 să dam starul primei probe.

Vom susține pentru al treilea an consecutiv Casa ADRA, un Centru de primire în regim de urgență a victimelor violenței domestice. Din 2009 adăpostește mame și copii, oferindu-le suport psihologic, consiliere socială, vocațională și medicală, tichete pentru hrană sau produse igienicosanitare.

Acest centru face parte din organizația non guvernamentală ADRA România care asigură asistență de tip dezvoltare, refacere și ajutor în mai mult de 130 de țări, indiferent de etnia, apartenența politică sau religioasă a persoanelor asistate. Prin parteneriat cu comunități, organizații și guverne, ADRA este capabilă să îmbunătățească calitatea vieții a milioane de oameni în mai multe zone de impact crucial", precizează reprezentanții asociației AMiCUS Cluj-Napoca.

"Proiectul „Alerg pentru mama” a luat ființă în cadrul asociației AMiCUS Cluj-Napoca în anul 2019, din dorința de a marca într-un mod deosebit Ziua Internațională a Femeii. Urmărind diverse scopuri caritabile, destinate femeilor și mamelor, evenimentul a continuat să se desfășoare anual, inclusiv în perioada pandemiei, prin respectarea tuturor normelor de siguranță recomandate și impuse. Implicarea și entuziasmul participanților de toate vârstele a fost imediat sesizată, iar proiectul a fost preluat și realizat la nivel național, începând cu anul 2022, în marile centru universitare din țară și din Republica Moldova", mai transmit organizatorii.

Potrivit acestora, ediția de anul trecut a adunat la nivel național 1266 de alergatori, dintre care 229 au fost copii. De asemenea, pentru organizarea evenimentului au fost implicați 197 voluntari AMiCUS. S-au adunat 94686 RON, bani care au intrar direct in contul asociației ADRA pentru a sprijini victimele abuzului în familie. La Cluj-Napoca au participat aproximativ 300 de alergatori și 30 de voluntari AMiCUS.

Pentru mai multe informații despre participarea și înscrierea la crosul caritabil „Alerg pentru mama”, din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” se poate accesa site-ul https://amicus.ro/ sau paginile de Facebook - AMiCUS Cluj-Napoca și Instagram - amicus.cluj.

Comenteaza