Comunitatea bărboşilor pune oamenii să colecteze zâmbete

Comunitatea bărboşilor pune oamenii să colecteze zâmbete
O nouă campanie umanitară marca Beard Brothers îi îndrumă pe clujeni şi pe oamenii de pretutindeni să facă un gest bun pentru cineva, având ca scop „colectarea” de zâmbete de pe feţele încruntate ale celor din jurul nostru.

Clujenii şi oamenii de pretutindeni sunt invitaţi să facă un gest bun pentru cineva, cunoscut sau necunoscut, să filmeze sau să pozeze gestul, şi să-l posteze pe pagina de Facebook a celor de la Beard Brothers.

„Ne dorim să mobilizăm cât mai mulţi oameni să fie mai buni în ziua respectivă şi nu numai, să înţeleagă cât mai multă lume că e foarte uşor să faci pe cineva să zâmbească şi, în acelaşi timp, îţi oferă o satisfacţie extraordinară. Vrem ca oamenii să zâmbească mai mult şi să fie mai buni! În această idee invităm oamenii, indiferent de unde sunt, să participe la acest eveniment, să filmeze o faptă bună şi un zâmbet, ca noi să arătăm lumii că încă suntem frumoşi", a spus Cornel Hoza, preşedintele Beard Brothers.

Comunitatea bărboşilor colaborează pentru această campanie cu Rebranders, o echipă formată din şase tineri veniţi prin AIESEC în România, din Grecia, Slovacia, Turcia, Egipt, Polonia şi Cehia, totul stând sub semnul multiculturalismului.

„Catch a Smile Day a fost conceput în aşa fel încât să nu aibă vreun fel de limitare geografică sau de orice altă natură. Nu contează de unde eşti, din ce oraş, ţară, continent, important e să faci un lucru fain şi să îl filmezi", a adăugat liderul bărboşilor.

Indiferent că oferă un sandwich, bani sau un buchet de flori cuiva, de câştigat au ambele părţi, întrucât fiecare rămâne cu plăcerea că a ajutat sau că a fost ajutat. Pe data de 7 august, oricine se poate alătura echipei de voluntari care aduc zâmbete pe faţa oamenilor.

„Beard Brothers va organiza o acţiune pe străzile din Cluj de colectare de zâmbete. Vom avea şi un sediu central, în Piaţa Unirii şi echipe mobile care se vor plimba în căutare de zâmbete! Îi aşteptăm pe toţi începand cu ora 11:00, iar dacă cineva vrea să facă parte din echipele noastre de voluntari facem înscrieri pe beardbrotherscluj@gmail.com".

Campania face deja furori pe Facebook şi, cu toate că de abia pe 7 august se dă oficial startul campaniei, oamenii au şi început să posteze filmuleţe cu gesturile lor.

„Oamenii au început să ne trimită filmuleţe, dar preferăm ca lumea să le posteze pe 7 august pe pagina noastra de Facebook, cu rugămintea de a adăuga #CatchASmileDay şi #BeardBrothers. Feedback-ul pe care l-am primit până acum e unul extrem de fain şi pozitiv. Am văzut că se alătură campaniei mulţi oameni, dar şi artişti, vedete TV, companii, ONG-uri, foarte multă lume e receptivă la iniţiativa noastră", spune Cornel

Deşi „Catch a Smile Day" are loc pentru prima dată, organizatorii îşi doresc să facă din asta un eveniment anual de anvergură.

 

Comenteaza