Foto Complex balnear modern, la o oră distanţă de Cluj-Napoca! Se deschide sâmbătă

La distanţă de nici 60 de km de Cluj-Napoca, preţ de o oră de mers cu maşina, Băile Sărate de la Ocna Mureş vor fi o opțiune excelentă de petrecere a timpului liber pentru doritorii de relaxare, distracție sau tratament. 

Baza de Tratament și Agrement de la Ocna Mureș, Alba, a fost construită de la zero după o investiție de aproape 8 milioane de euro și este la un pas de marea deschidere de sâmbătă, 13 mai.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara, transmite ziarulunirea.ro

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru medici și asistente. La bazinul mic de saramură, salinitatea va fi aproape de saturație și o temperatură mai mare, iar pentru cei care vor veni la tratament există și cameră cu băi galvanice, impachetări cu parafină și cu nămol.

Atracția principală sunt cele două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt impresionante, cel cu apă dulce având o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată de 15 pe 25 de metri.

Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică a oraşului, tradiţie începută în 1897 prin ridicarea primelor băi sărate de către baronul Solvay, deţinătorul uzinei de produse sodice.

Baza de Tratament și Agrement de la Ocna Mureș este o investiție a Primăriei Ocna Mureş în parteneriat 50% cu Consiliul Judeţean Alba. 

Comenteaza