Clujul, prezent la la Târgul Național de Turism Rural de la Albac

Clujul, prezent la la Târgul Național de Turism Rural de la Albac
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Cluj a participat, la finele săptămânii trecute, la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național de Turism Rural (TNTR) de la Albac.

"Prezența CNIPT Cluj la acest eveniment de profil a constituit o ocazie în plus de a face cunoscute obiectivele turistice din zonele rurale și valorile patrimoniului cultural specifice regiunii noastre, stârnind interesul turiștilor români și străini, deopotrivă, în a le descoperi și explora în detaliu", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Manifestarea a reunit în inima Țării Moților reprezentanții autorităților publice locale cu rol în promovarea patrimoniului turistic, agenții de turism, unități de cazare și meșteri populari din diverse zone ale României. Ediţia din acest an a TNTR a fost deschisă oficial sâmbătă, 2 septembrie, de Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

TNTR a fost organizat într-un nou concept, acesta presupunând desfășurarea de activități diverse, menite să pună în valoare zonele cu potențial din perspectiva turismului rural. Cele trei zile au cuprins concerte de muzică folk, demonstraţii gastronomice, demonstraţii de măiestrie meşteşugărească, vernisaje expoziționale, parada portului popular autentic, spectacole de folclor și excursii de informare pentru participanți.

Invitat special a fost Nicolae Voiculeț, ambasador al turismului rural românesc, care a susținut un recital, iar în premieră în acest an a fost organizat și un concurs inedit "Comoara ascunsă din stațiunea turistică Albac", la care au participat membri ai cluburilor de orientare turistică din țară.

Spațiul expozițional a fost împărțit în două perimetre distincte: o zonă dedicată meșterilor populari și alta dedicată reprezentanților autorităților locale cu rol în promovarea turistică. Au fost prezenți reprezentanți ai consiliilor judeţenei, Cluj, Neamț, Sibiu, Vâlcea, ai Parcului Național Apuseni, ai Primăriei Blaj și ai primăriilor comunelor de pe Valea Arieșului.

Standul CNIPT Cluj a realizat o prezentare complexă a zonelor rurale cu potențial turistic, vizitatori români și străini solicitând informații referitoare la zonele importante din județ. În dialogurile purtate, turiștii și-au manifestat interesul privind calendarul evenimentelor, târgurilor sau serbărilor câmpenești din spațiul rural al județului Cluj.

Comenteaza