Clujenii animă pârtiile Păltinişului

Clujenii animă pârtiile Păltinişului
47 de concurenți din Cluj, Bucureşti, Brașov, Botoșani, Hunedoara, Timișoara, Alba, Bistrița, Târgu-Mureș s-au înscris la start într-un concurs-spectacol. Schiurile și plăcile au luat loc în rastel și au fost înlocuite de biciclete.

În prima fază, toți concurenții au avut de parcurs simultan traseul pârtiei de sănii, iar 32 au avansat în faza următoare, pe traseul de cross, în grupe de câte patru. Gabor Pal (Miercurea Ciuc) a încheiat competiția pe locul I, urmat de Vincze Punkosti (Cluj-Napoca), Ionuț Bodnar (Câmpulung Moldovenesc), Ovidiu Seician, Dan Dobra (Sibiu).
 
Unii dintre cei mai experimentați sportivi în sporturile de iarnă au poposit la Arena Platoș Păltiniș pentru două dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului.  Schiorii și boarderii au avut în față un traseu pregătit de echipa Arena Platoș împreună cu unul dintre cei mai buni schiori din țară, Alexandru Barbu. 
 
Concursul de schi și snowboard 4 cross s-a desfășurat în fun-park-ul complexului, amenajat într-un mod diferit față de zilele obișnuite. Traseul a pornit cu două valuri imediat după poarta de start, apoi cu două kickere de 8 și 10 m, urmate de două contrapante de stânga și de dreapta, un nou kicker înaintea porțiunii abrupte iar la aterizare, cu o nouă contrapantă dar și un viraj înainte de poarta de final. 
 
Participarea a fost numeroasă, 18 concurenți la categoria schi și 24 la snowboard, veniți din toate colțurile țării. Fiecare concurent a avut o coborâre cronometrată, cei mai buni 16 la fiecare categorie avansând în faza următoare, în patru grupe de câte patru. Apoi, în sistem eliminatoriu, din fiecare grupă au avansat în faza următoare câte doi concurenți, până la finala de 4. 
 
Fun-park-ul complexului va fi complet reamenajat pentru alte două concursuri spectacol ce vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Arena Platoș Freestyle Open și o etapă a World Rookie Tour vor aduce unii dintre cei mai spectaculoși schiori și snowboarderi din lume. Traseul va fi reamenajat pe patru platforme, cu kickere, țevi și box-uri pentru a permite concurenților trick-uri cât mai spectaculoase. 
 
Ambele concursuri își propun să stimuleze direct creșterea nivelului de snowboarding și freeski din România. Tinerii schiori și boarderi români își pot măsura aptitudinile cu competitori din țări cu mai multă tradiție în sporturile de iarnă. Pe 21 ianuarie va avea loc primul concert în apreski-ul complexului, trupa Suburbia 11, urmat de o petrecere animată de DJ Mikeone, din Cluj.

Comenteaza