Foto Cluj-Napoca, destinaţia recomandată de britanicii de la The Independent: „E o bijuterie”

Cluj-Napoca, destinaţia recomandată de britanicii de la The Independent: „E o bijuterie”
Cluj-Napoca, destinaţia recomandată de britanicii de la The Independent: „E o bijuterie”
Cluj-Napoca, destinaţia recomandată de britanicii de la The Independent: „E o bijuterie”
Cluj-Napoca, destinaţia recomandată de britanicii de la The Independent: „E o bijuterie”

Oraşul Cluj-Napoca este descris ca „o bijuterie cu un centru medieval frumos şi cu un calendar plin de festivaluri”. Recomandarea cotidianului britanic The Independent pentru oraşul Cluj-Napoca ca destinație turistică vine la pachet cu câteva sugestii de locuri ce merită vizitate. 

Cotidianul britanic The Independent le recomandă britanicilor să viziteze Clujul şi prezintă un ghid special cu o serie de recomandări: unde pot mânca, bea şi unde pot face cumpărături turiştii, ce pot vizita, cu ce companii aeriene pot ajunge în oraș din UK.

”Majoritatea celor care aud „Transilvania” se gândesc la „Dracula”, iar regiunea găzduiește numeroase castele medievale remarcabile, dacă nu chiar conți însetați de sânge.

Se află în centrul României și, dincolo de mitologie, este și locul în care veți găsi munții Carpați de Sud – o sălbăticie în care urșii, zimbrii și lupii încă hoinăresc liberi. Adăugați câteva orașe fermecătoare și faptul că lira se împacă bine cu România” notează The Independent.

”Napoca era numele cetăţii romane care se afla aici acum vreo 2.000 de ani”, scriu britanicii. Ei amintesc faptul că centrul Clujului „găzduieşte un oraş vechi plin de viaţă şi, departe de a fi aglomerat de vampiri, străzile de aici servesc oamenii. Gândiţi-vă la restaurantele la modă ascunse pe alei şi la barurile aglomerate de pe străzile înguste, pietruite, care se luminează noaptea. 

Adăpostul celei mai mari universităţi din România, acesta este un oraş studenţesc în care cultura prosperă, iar priveliştile spre malurile râului Someşul Mic, împreună cu arhitectura barocă şi gotică, sunt la doar câţiva paşi”, mai notează notează The Independent.

Britanicii recomandă apoi Piaţa Unirii şi zona centrală a oraşului, plină de viaţă, de cluburi şi localuri pline de tineri. Catedrala gotică Sfântul Mihail, Muzeul Naţional de Artă sau casa în care s-a născut Matei Corvin, fost rege al Ungariei, sunt doat câteva recomandări.   

Autorii articolului amintesc de cel mai mare festival din Europa de Est, Untold, distins cu numeroase premii internaţionale, dar şi de alte două festivaluri apreciate – Electric Castle, Jazz in the Park, dar şi TIFF. Un oraş studenţesc, plin de viaţă, care vibrează în permanenţă şi un oraş al festivalurilor, aceasta e viziunea britanicilor. 

Comenteaza