Foto Cine sunt câştigătorii concursului ’’Clujul cu flori’’ 2020

Nu mai puțin de 82 de proiecte florale, un număr dublu față de anul trecut, au fost înscrise la ediția din acest an a concursului ’’Clujul cu flori’’, competiție organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului.

Înscrierea în concurs s-a finalizat în 30 septembrie, iar la începutul lunii octombrie juriul a analizat proiectele și a stabilit câștigătorii. Criteriile de jurizare au ținut cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

Juriul care a ales proiectele premiante  a fost compus din Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj, Lilla Szabó, coordonator al programului Zilelor Culturale Maghiare, Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, Ildikó Kolcsár, manager al Florăriei Karolina, arhitectul Dan Clinci, reprezentantul Asociației Urbannect și Arnold Macalik, arhitect.

De asemenea, pe lângă premiile deja anunțate, juriul a decis ca, începând din acest an, să premieze și companiile care se înscriu în concurs. Ca urmare, câștigătorii ediției 2020 sunt:

*        Cea mai frumoasă fereastră: Bodoki Irén – proiectul ‘’ Grădina pe balcon’’

*        Cel mai frumos balcon: Alina Nichilciuc – proiectul ‘’Green corner’’

*        Cea mai frumoasă grădină: Muresán Mária – proiectul ‘Clujul cu flori’’

*        Cea mai frumoasă fațadă: Carmen Câmpean – proiectul ’’Clujul cu flori 2020’’

*        Cea mai frumoasă grădină urbană de legume și plante aromatice: Csiszér Ágnes – proiectul ‘’Balconul meu, grădina mea’’

*        Cel mai frumos proiect floral din județ: Both-Varga Réka (Gilău) – proiectul ‘’Relax’’

*        Premiul special pentru firme: Compania Huning Trade (înscrisă de Gosner Tilda) - proiectul ‘’Sediu de firmă cu flori’’

*        Premiul Special al Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului: Kántor Júlia - proiectul ‘’Peretele lui Dávid’’

*        Premiul special al Asociației Clujul Comoară: Kilin Arnold – proiectul ‘’Floare in floare’’

*        Premiul special al Asociației Daisler: Csigi Klára – proiectul ‘’Grădina iute’’

‘’Le mulțumesc tuturor celor care au participat și în acest an la înfrumusețarea Orașului Comoară. Este o bucurie enormă când constatăm că, an de an, crește numărul celor care se implică în această mișcare de înfrumusețare și că, în jurul proiectului, se conturează o echipă formată din oameni entuziaști, puși pe fapte și iubitori de frumos. Datorită acestor persoane minunate, proiectul se poate dezvolta de la an la an. Anul acesta a fost o deosebită plăcere să vedem că, în ciuda problemelor și neplăcerilor cauzate de pandemia cu coronavirus, oamenii s-au implicat în număr așa de mare și că, datorită lor, munca începută cu patru ani în urmă începe să dea roade. Iar toate acestea ne asigură impulsul și energia necesară pentru a continua’’, a spus Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Inițiativa ’’Clujul cu flori’’ aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, o asociație a cărei rădăcini se întind mult în trecutul Orașului Comoară (anii 1880-1890) și de numele căreia se leagă proiecte importante, precum gestionarea spațiului verde din jurul grupului statuar Matia Corvin din Piața Unirii, dezvoltarea Parcului Central sau amenajarea Cetățuii. Înființată în 2017, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului readuce la viață scopurile vechii organizații și își propune să contribuie la crearea unui spațiu vital sănătos, plăcut, de bun-gust și estetic cu ajutorul și cu participarea activă a cetățenilor urbei. Fondatorii Asociației doresc ca Clujul să fie nu numai un oraș modern în sensul de azi al cuvântului și plin de posibilități, ci și unul care corespunde standardelor occidentale în ceea ce privește esteticul și frumosul.

Comenteaza