Ce spune NASA despre OZN-uri și extratereștrii. Agenția spațială americană a prezentat un raport pe această temă

Ce spune NASA despre OZN-uri și extratereștrii. Agenția spațială americană a prezentat un raport pe această temă
| Foto: NASA

NASA a prezentat joi așteptatul raport privind Obiectele Zburătoare Neidentificate.

NASA și-a publicat joi raportul OZN-urilor și a anunțat că studiul acestora va necesita noi tehnici științifice, inclusiv sateliți avansați, precum și o schimbare în modul în care sunt percepute obiectele zburătoare neidentificate.

În raportul de 33 de pagini, o echipă independentă comandată de NASA, formată din 16 experți în astrobiologie, fizică și alte științe, a avertizat că percepția negativă din jurul OZN-urilor reprezintă un obstacol în calea colectării de date. Membrii comisiei NASA au analizat peste 800 de dovezi, colectate în ultimii 27 de ani. Dintre acestea, spre dezamăgirea fanilor OZN, doar 2,5% au fost descrise ca posibile „fenomene anormale neidentificate” (UAP).

Echipa nu a găsit nicio dovadă concretă că evenimentele inexplicabile provin din viața extraterestră inteligentă.

În cele din urmă, grupul a stabilit că NASA ar trebui să folosească sateliți și alte instrumente pentru a căuta mai multe informații despre fenomene. Ca răspuns la constatări, agenția spațială a anunțat, de asemenea, joi că va numi primul său director de cercetare UAP.

„Este prima dată când NASA ia măsuri concrete pentru a analiza în mod serios UAP”, a spus administratorul NASA Bill Nelson în timpul unei conferințe de presă. „Începem asta fără nicio noțiune preconcepută, dar înțelegând că ne aflăm într-o lume a descoperirilor.”

Raportul de 33 de pagini, care s-a bazat pe date neclasificate, astfel încât să poată fi discutat public, este atent să clarifice că extratereștrii nu sunt singura – sau chiar o posibilă – explicație pentru UAP, dar căutarea unor răspunsuri definitive este în desfășurare.

„Recent, mulți martori credibili, adesea aviatori militari, au raportat că au văzut obiecte pe care nu le-au recunoscut în spațiul aerian al SUA”, se arată în raport. „Cele mai multe dintre aceste evenimente au fost explicate de atunci, dar o mică mână nu poate fi identificată imediat ca fenomene cunoscute produse de om sau naturale.”

NASA își poate extinde eforturile de a căuta răspunsuri folosind tehnologia existentă, sugerează raportul. Nelson a menționat, de asemenea, posibila utilizare a inteligenței artificiale pentru a extrage vaste de date pentru răspunsuri, permițând oamenilor de știință să facă referințe încrucișate la informațiile colectate de diferite instrumente pentru a oferi o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă în momentul în care au loc aceste evenimente inexplicabile.

Raportul subliniază, de asemenea, necesitatea de a combate prejudecățile și „scepticismul preconceput” care ar putea împiedica martorii UAP să discute despre ceea ce au văzut. Totuși, autorii raportului spun că relatările martorilor oculari pot fi adesea nesigure și dificil de coroborat.

„Astfel, pentru a înțelege UAP, este esențial un cadru științific riguros, bazat pe dovezi, bazat pe date”, se spune în raport.

Pe scurt, „afirmațiile extraordinare necesită dovezi extraordinare”, se spune în raport.

NASA și extratereștrii

Nelson a subliniat că căutarea vieții extraterestre este deja un principiu de bază la NASA. Agenția a fost implicată în astfel de cercetări de zeci de ani și continuă să folosească telescoape avansate pentru a căuta în cosmos planete care se află în zone locuibile și care ar putea fi la fel de ospitaliere pentru Pământ, a spus el.

„Cred că există viață într-un univers atât de vast încât îmi este greu să înțeleg cât de mare este? Răspunsul meu personal este da”, a spus Nelson.

Totuși, asta nu înseamnă că UAP sunt dovezi ale unei astfel de vieți, a spus el. Dacă viața inteligentă există, probabil că ar trebui să călătorească multe milioane, dacă nu miliarde de ani-lumină pentru a ajunge pe Pământ și să rămână în mare parte nedetectată.

„Vrem să schimbăm conversația despre UAP de la senzaționalism la știință”, a spus Nelson.

sursa: CNN

Comenteaza