Ce nu ştiai despre Electric Castle

Ce nu ştiai despre Electric Castle
Arhitecţii din spatele festivalului Electric Castle au dezvăluit în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ ce se află în spatele părţii vizuale, a esteticii acestei ediţii de festival.

Electric Castle a venit în cea de-a doua ediţie îmbrăcat în haine noi, cu o estetică menită să ofere publicului diferite experienţe psihedelice, să îl facă să se relaxeze, să se simtă tânăr şi liber. Festivalul şi-a propus încă de la început să fie un eveniment contemporan într-un cadru cu încărcătură istorică, îmbinând noul cu vechiul.

"Ca şi concept vizual şi arhitectural am mers pe ideea de contrast între intervenţia temporară şi fondul construit existent. Astfel volumele geometrice albe sunt asezate alături de silueta castelului Banffy, potenţându-se reciproc. Încercăm să creăm o tradiţie a festivalului, propunând pe lângă amenajările funcţionale şi strict necesare festivalului, precum scenele, barurile şi terasele, o serie de pavilioane cu caracter de instalaţie de artă", a spus Silviu Aldea, arhitect Atelier MASS.

Ce pot vedea spectatorii în această ediţie este clubul de la intrare - inima electrică a festivalului, prezentă şi în acest an, labirintul de fum care propune o experienţă uşor psihedelică, dar şi copilăroasă şi deosebit de ludică, un joc de-a baba oarba într-un spaţiu cu limite vagi. De asemenea, publicul se poate lăsa pradă atmosferei relaxate şi misterioase la trecerea de lângă Hide Out, unde sunt diferite structuri luminoase şi podeţuri albe.

"În acest an cred că am acordat o atenţie mai mare iluminatului de atmosferă, decupând diferite zone în interiorul festivalului, şi încercând să creăm cât mai multe locuri de şezut la umbră", a mai spus arhitectul.

Noutăţile din ediţia actuală nu se opresc aici. Există mai multe zone în care spectatorii se pot relaxa pe timpul zilei, una dintre ele fiind Play Zone, unde au fost realizate hinte colective, un balansoar amplu şi un amfiteatru din lăzi de bere. Pentru că e vară, terasa Booha College, realizată din containere feroviare, oferă spectatorilor o piscină încălzită, muzică şi jocuri.

"Festivalul aduce, din fericire, şi această preocupare pentru neaşteptat şi scenografii inedite, integrând o serie de elemente de arhitectură contemporană. Acest lucru cred că este salutar şi oferă un exemplu de organizare pentru acest tip de evenimente în România", a adăugat Aldea.

Fiecare detaliu pentru acest proiect a început să fie gândit încă din luna decembrie a anului trecut, iar întreaga instalare a festivalului a durat, efectiv, două săptămâni, lucrându-se într-un ritm accelerat.

Spectatorii profită din plin, în special de zonele pentru relaxare, având în vedere lipsa evenimentelor muzicale majore din timpul zilei, iar în ciuda vremii, unii tineri intră şi în piscina de la Booha College.

 

Comenteaza