Amintirile de Crăciun rămân cu noi toată viața. Dar cât costă să le păstrezi sub formă de fotografii?

Amintirile de Crăciun rămân cu noi toată viața. Dar cât costă să le păstrezi sub formă de fotografii?
| Foto: Sergiu

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care îl poți oferi este să imortalizezi momentele speciale petrecute alături de cei dragi. Clujenii caută să păstreze aceste momente, ceea ce pentru fotografi, profesioniști sau amatori, nu poate fi decât o mare bucurie.

Ofertele pentru o ședință foto de Crăciun variază, la Cluj, în funcție de efortul depus de fotograf, de experiență și, mai mult decât atât, de dorințele clientului, care primează întotdeauna. Prețurile încep de la 200 lei și pot ajunge până la 500 lei pentru o ședință, dar cu siguranță merită fiecare bănuț. Fotografiile rămân pe viață și reprezintă o altă modalitate de a fi prezenți în viața celor dragi atunci când distanța ne desparte.

O ședință foto durează în medie 45 minute.

Decorul pentru realizarea unor ședințe foto de vis este pregătit din timp. Artiștii vizuali împodobesc spațiul cu frunze de brad, conuri, ornamente de Crăciun, luminițe sau zăpadă artificială pentru a transmite prin imaginile lor liniștea și căldura sărbătorilor de iarnă, și astfel emoția rămâne vie chiar și peste zece ani.

Cât costă în Cluj o ședință foto de Crăciun în 2021?

Sergiu, de exemplu, le propune clienților săi, pe unul dintre site-urile de anunțuri, trei pachete promoționale. Primul pachet cuprinde aproximativ 50 fotografiii pentru prețul de 250 lei, pachetul al doilea conține 50 fotografii, 10 poze printate 10x15cm, doi magneți de frigider 10x7.5cm și un glob personalizat cu diametrul de 10cm, toate pentru suma de 300 lei. Ultimul pachet, cel de lux, include cele de mai sus, plus un tablou A4 și un album foto 20x20cm, cu 10-15 deschideri, la prețul de 500 lei.

Andrei Șuhan, un alt fotograf local, este dispus să realizeze o ședință foto pentru 300 lei. Pachetul cuprinde o sesiune de 50 de minute, 40 fotografii editate, predate în 24h, și 5 fotografii 10x15cm/o fotografie A4, pe loc.  Studioul său se află în Piața Cipariu, iar la cerere se pot achiziționa fotografiii digitale suplimentare (5lei/poză), printate pe loc în format 10x15cm (5lei/poză) sau în format A4 (15lei/buc).

Cât costă în Cluj o ședință foto de Crăciun în 2021?

Artistul este dedicat meseriei sale și spune că, „deși am început devreme munca la decorul de Crăciun și mi-aș fi dorit să anunț mai devreme startul rezervărilor, nu am reușit să pregătesc decorul în ritmul în care mi-am dorit. Este primul meu decor pregătit de Crăciun, iar cei care mă cunosc știu foarte bine că totul trebuie să fie cum îmi doresc să fie înainte să pot fotografia cu plăcere. Fiecare accesoriu trebuie să fie în locul potrivit, luminile trebuie să fie perfecte, bradul, instalațiile, accesoriile, toate detaliile trebuie să fie cum îmi doresc. Acest lucru este bine pentru cei care îmi vor trece pragul din cauză că munca mea va fi surpriza lor, iar timpul petrecut într-o locație de sărbătoare va fi amintirilor lor!”

Un preț competitiv oferă Iulia, un fotograf care propune clienților realizarea unei ședințe foto în Cluj-Napoca pentru prețul de 200 ron/sesiune. Pozele vor fi predate în format digital în termen de cinci zile, iar la cerere se poate realiza un album foto contra cost.

Cât costă în Cluj o ședință foto de Crăciun în 2021?

Vantage Production Studio poate fi o altă alternativă pentru clujeni, dacă vor să imortalizeze atmosfera Crăciunului într-un mod inedit. Cei de aici sunt dispuși ca, în schimbul sumei de 400 lei, să îți ofere 50 fotografii care să te reprezinte. Ei promit în doar 24h un pachet de imagini, gata editate, care să te dea pe spate atât pe tine, cât și pe apropiați.

Cât costă în Cluj o ședință foto de Crăciun în 2021?

Fotograful Laszlo Szekely propune o ședință foto de 30 minute în Cluj, zona VIVO, la prețul de 250 lei. Fotograful asigură în jur de 50-60 fotografii pe care le va preda în format digital.

(Redactor: Ionela Țibireac)

Comenteaza