Castor cu educaţia rutieră la zi. A traversat o stradă din judeţul Cluj pe trecerea de pietoni

Castor cu educaţia rutieră la zi. A traversat o stradă din judeţul Cluj pe trecerea de pietoni
| Foto: https://turdanews.net/

Un castor din judeţul Cluj pare mai iesteţ decât mulţi pietoni. Dacă mulţi oameni se aruncă în faţa maşinilor de parcă nu le-ar păsa de viaţă, castorul a traversat pe zebră. 

Un castor a fost fotografiat joi dimineaţa, în timp ce traversa strada pe la o trecere pentru pietoni din municipiul Turda. Mai exact, castorul se afla în zona Parcului Central din Turda, de lângă podul Arieșului, înainte de sensul giratoriu din Piața Romană.

”Azi dimineață trecea un castor pe trecerea de pietoni de pe pod, înainte de sens. Mi s-a parut foarte draguț și nemaiîntâlnit la noi în Turda”, a transmis o doamnă care a oferit fotografiile pentru turdanews.net pentru publicare.

Prezența castorilor a fost semnalată de turdenii care au frecventat malurile Arieșului, în ultimii ani. Se pare că ar fi mai multe familii de castori în zonă. Prezența lor a fost semnalată și în zona Câmpiei Turzii, dar și mai sus pe Arieș.

Castorul este un animal protejat de lege în România. Castorii au dispărut din Europa prin secolul XIX. Între 1996 și 2004, în România s-a pus în aplicare un proiect de repopulare cu castori, fiind aduse aproape 200 de exemplare din Germania, fiind puși pe râurile Olt, Mureș și Ialomița, mai scrie sursa citată. 

CITEŞTE ŞI: Traversarea străzii neregulamentar a mai făcut o victimă. Pieton de 75 de ani lovit mortal de o mașină

Comenteaza