Când au loc marile festivaluri ale Clujului? Vezi programul pe 2020

Când au loc marile festivaluri ale Clujului? Vezi programul pe 2020

21 de festivaluri au fost anunțate până acum pentru anul acesta în România, multe dintre ele desfășurându-se în zona Clujului. Iată care sunt aceste evenimente locale, în viziunea website-ului de specialitate Cluj Life.

TIFF | 29 mai – 7 iunie
După cum ne-am obișnuit de 18 ani până în prezent, începutul verii la Cluj este marcat de Festivalul Internațional de Film Transilvania. În fiecare an, acesta își propune să aducă lumea cinematografiei în contact direct atât cu pasionații acestui domeniu, cât și cu oamenii care caută un mod inedit de a-și petrece timpul liber. Cu sute de proiecții care au loc în aer liber, cinematografe sau locații nonconformiste, tehnologii noi și experiențe unice, cu sute de voluntari și personalități care vor străbate străzile Clujului, TIFF este pentru fiecare. Biletele la film se achiziționează online, cu câteva zile înaintea proiecției. Și în speranța că ploaia nu ne va mai da bătăi de cap anul acesta, ne întâlnim la film în Piața Unirii!

Sports Festival | 11-14 iunie
Vara continuă activ, cu un festival dedicat sporturilor și mișcării, promovând astfel importanța unui stil de viață sănătos. Evenimentele care conturează festivalul în acest an sunt meciul demo de tenis la care, după cum ne-a obișnuit, Simona Halep va fi prezentă, urmând să ne bucurăm de un meci de fotbal alături de Adrian Mutu, Francesco Totti, Andrea Pirlo și Mirel Rădoi. BTarena și Cluj Arena vor fi gazdele acestor două spectacole din lumea sportului, promițând amintiri de neuitat. Bilete la ambele meciuri pot fi găsite, prețurile ajungând până la 200 de lei la categoria VIP. Alte demonstrații sportive, spectacole, concerte și surprize vor da viață Clujului în luna iunie.

Jazz in the Park | 25-28 iunie
Pentru a 8-a oară, în Parcul Central din Cluj-Napoca vor răsuna ritmuri de jazz care ne vor purta cu gândul departe de stresul cotidian. Potrivit pentru ieșirile cu prietenii sau cu familia, acest festival are acel ceva care va intra în sufletul fiecărei persoane, parcul devenind a doua casă în acea perioadă. Cu tot felul de activități și de artiști talentați, scopul principal al festivalului este de a aduce persoanele apropiate în același loc și de a scoate în evidență cât de benefic și de important este timpul petrecut alături de aceștia. Pe scurt, hamace, relaxare, muzică bună și oameni faini.

Electric Castle | 15-19 iulie
Ei bine, am ajuns în sfârșit să vorbim despre festivalul de suflet de la Bonțida, care se pregătește să ne uimească pentru a opta oară. 21 Pilots și The Neighbourhood sunt momentan cap de afiș. Iar anul acesta se anunță surprize și lucruri noi, de la camping până la artiști. Camping-ul va lua forma unui festival în festival, cu zone de relaxare care te vor plasa departe de griji, la Bonțida luând astfel naștere o nouă lume. 5 zile pline de evenimente și concerte îți vor face mijlocul lunii iulie memorabil urmând ca după încheierea festivalului să participi, în mod gratuit, la festivalul internațional de depresie post-EC. Cât despre abonamente, acestea se găsesc aici cu prețuri pornind de la 549 lei. Încă mai stai pe gânduri?

UNTOLD Festival | 30 iulie – 2 august
În acest an urmează să scriem cel de al 6-lea capitol din povestea UNTOLD, care ne uimește de la an la an cu artiști noi, concepte noi, spectacole de artificii și nu numai, activări și scene, toate acestea la noi acasă, în Cluj. Încă nu știm nimic legat de artiști (cine știe ce surpriză vom avea la anunțarea acestora), dar în schimb avem puse la dispoziție primele abonamente pe care le puteți consulta aici. Va fi oare Armin nelipsit și la această ediție? Rămâne să așteptăm și să vedem.

MIORITMIC | 1-4 octombrie
Revenim la Cluj, în octombrie, nu doar pentru începerea facultăților ci și pentru o nouă ediție MIORITMIC. Muzica electronică va învălui Parcul Etnografic din Cluj, accentul căzând pe experiența muzicală și cea vizuală. Biletele sunt deja puse în vânzare, aici, pentru a te bucura de prețuri speciale pentru Super early birds, la 99 de lei.

Street Food Festival
Dacă aveați impresia că ne-am apucat de dietă și ne ținem de rezoluțiile propuse în noul an, acest lucru va fi posibil doar până la prima ediție Street Food. Deci, până în mai, trăim cu speranța unui stil de viață mai sănătos. Dar până atunci, cine știe ce surprize ne mai pregătesc aceștia și ne dau planurile peste cap. Mâncare cu specific din toate continentele, dulciuri și băuturi, spectacole și voie bună, cam în acest mod se caracterizează o seară la Street Food pe Aleea Stadionului. Încă nu se știu detalii despre edițiile următoare, însă când îi va veni vremea ne vom bucura de un cheat weekend bine meritat.

Comenteaza