Foto Cu maşina în rezervaţia naturală, până la Cascada Vălul Miresei de la Răchițele, ca să îşi arunce gunoiul cu nesimţire

Cu maşina în rezervaţia naturală, până la Cascada Vălul Miresei de la Răchițele, ca să îşi arunce gunoiul cu nesimţire
Au urcat cu maşina în rezervaţia naturală, până la Cascada Vălul Miresei de la Rachițele ca să îşi arunce gunoiul cu nesimţire
Au urcat cu maşina în rezervaţia naturală, până la Cascada Vălul Miresei de la Rachițele ca să îşi arunce gunoiul cu nesimţire
Au urcat cu maşina în rezervaţia naturală, până la Cascada Vălul Miresei de la Rachițele ca să îşi arunce gunoiul cu nesimţire

Dezamăgire maximă a unei clujence care s-a "bucurat" de zilele libere în natură, la doi paşi de comuna natală a primarului Emil Boc. Dar ce să vezi, turiştilor nu le pasă de natură, chiar dacă evadează din oraşe pentru a admira natura. 

"Asta e civilizația de care dăm dovadă", scrie o clujeancă pe Facebook deasupra fotografiilor de la Cascada Vălul Miresei din Rachițele, în care se vede gunoiul pe care l-a cules după unii turişti care parcă au mers în drumeţie nu pentru a admira natura, ci pentru a distruge natura.

"Am fost la Cascada Vălul Miresei de la Rachițele și, fiind sărbătoare și zi liberă, nu am fost singurii. Ne-am intersectat cu zeci de turiști. Pe turiști nu îi interesează de regulile scrise pe panouri, doar de propria comoditate. Din aest motiv intrau cu mașinile, fără nerușinare, în rezervația naturală. Ba mai mult, unii urcau chiar până la cascadă.

De asemenea, am adunat gunoaie de pe drum. Adunam mai multe, dar s-a umplut punga pe care o aveam la mine. Nu am o soluție pentru acest această problemă. Tot ce pot să spun e că e trist. Eu sunt foarte tristă", scrie clujeanca pe Facebook. 

Care ar fi problema unora cu natura? A primit rapid câteva reacţii la postare: "Lenea, nesimțirea și lipsa de educație sunt principalele caracteristici ale ghiolbanilor, indiferent de ce mașină conduc", "Ai nevoie de o pungă mai mare... Nesimţirea în România este la rangul de sac fără fund".

Unii iubitori de natură sugerează că metoda combaterii unor astfel de atitudini ar fi cea a amenzilor foarte usturătoare sau măcar amplasarea pe traseu a unor pubele. Asta, dacă cineva şi-ar da interesul... "Mașini scumpe = nesimțire! Lene, proastă creștere, miserupism, etc. În plus, administrația nu face nimic, dar nimic pentru a fi pe traseu coșuri de gunoi. Nu găsești absolut nici un ranger din parc, mai ales ca știu și ei că a început sezonul turistic. Sa vezi când primește unul 5000 lei pt un Pet aruncat sau pt. încălcarea regulilor, ce curățenie va fi acolo. Amenzi, amenzi și iar amenzi, fără milă! DAU SHARE!", a comentat Cosmin postarea. 

Se pare că problema gunoaielor împrăştiate te miri pe unde nu e una singulară, ori de ieri, de azi, tocmai de câteva săptămânii voluntarii au adunat din lacul Beliş 3500 de saci cu gunoaie. "E și indiferență. O amendă cât salariul minim i-ar trezi din nepăsare dar din păcate este nepăsare și din partea autorităților. Camere de supraveghere video în parcuri naționale, doar în acest mod ar exista șanse minime de schimbare. M-am îngrozit și am rămas cu un gust amar când în 2019 am fost în excursie la Beliș. Nesimțire", mai scrie Arpi într-un comentariu. 

Comenteaza