Atenție, strat de zăpadă la munte! Când se pun cauciucurile de iarnă

Atenție, strat de zăpadă la munte! Când se pun cauciucurile de iarnă
| Foto: captura video

Chiar dacă calendaristic toamna abia și-a intrat în drepturi, se pare că nu este prea devreme să vă gândiți la schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă, mai ales dacă aveți drumuri cu mașina pe la munte, în aceste zile... 

Valul de aer rece din ultimele zile a adus cu sine și prima zăpadă din acest sezon. În zonele înalte de munte a nins și temperaturile au coborât sub 0ºC. Astfel, dacă aveți drum la munte, la altitudini înalte, puteți găsi drumuri acoperite de omăt. Pe Transfăgărăşan, la Bâlea, este zăpadă (foto), a nins și pe Transalpina, a nins în Bucegi, dar și în alte masive muntoase.

Dacă vă întrebați când se face schimbarea cauciucurilor de iarnă, răspunsul este simplu - atunci când urmează să circulați pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Și, pentru că legea prevede o penalizare între 9-20 de puncte de amendă și chiar reținerea certificatului de înmatriculare în care ești prins circulând fără anvelope de iarnă pe drumurile publice acoperite de zăpadă, ar trebui să te informezi de starea drumurilor, în această perioadă, înainte să pornești la drum.

De altfel, ar trebui să iei în considerare trecerea la anvelopele de iarnă imediat ce temperaturile scad sub 7ºC, moment de la care cele de vară își reduc aderența. 

Comenteaza