Arme la liber. Magazinul de unde-ţi cumperi curaj şi andrenalină

Arme la liber. Magazinul de unde-ţi cumperi curaj şi andrenalină
Pasionaţii de andrenalină care vor să trăiască pe pielea lor scene rupte din filmele cu James Bond o pot face după o vizită la cel mai nou magazin de arme din Cluj. Acestea sunt de tip Airsoft.

Este destul să ţii pentru câteva momente o armă în mână. Greutatea ei şi metalul rece poate transforma pe oricine într-un pasionat. Arme de toate dimensiunile şi pentru toate buzunarele, muniţie şi echipament de protecţie, toate le sunt puse la dispoziţie atât începătorilor, cât şi profesioniştilor.

„În magazinul nostru se găsesc toate echipamentele necesare pentru pasionaţii de Airsoft, de la bază, de la nivel de începători, până la arme de nivel înalt pentru jucătorii profesionişti. De asemenea, închiriem echipamente pentru cei care organizează jocuri în grup, teambuilding-uri. Tot în showroom-ul nostru le şi reparăm şi oferim tot suportul de care are nevoie un jucător profesionist, tot ce are legătură cu Airsoftul", spune proprietarul magazinului, Alexander Hecht.

Neamţ la origine, stabilit în România cu câţiva ani în urmă, şi-a tranformat hobby-ul într-o afacere, după ce prietenii lui au început să închirieze arme de la el. A crescut cu o armă de tip Airsoft, iar acum Alexander doreşte să crească şi în România comunitatea pasionaţilor de Airsoft.

„Am învăţat să trag la ţintă în Germania, ţara mea natală, dar în România nu e uşor să faci această activitate cu arme adevărate deoarece sunt nişte restricţii mari. Atunci un prieten m-a sfătuit să încerc cu arme Airsoft. Eu am avut o armă de acest tip când eram copil aşa că am spus „de ce nu?". Am mers la un vânzător de arme şi nu am cumpărat doar una.

Am cumpărat mai multe pentru că eram foarte entuziasmat, apoi am ajuns acasă şi am început să mă joc cu ele, apoi am mers cu mai mulţi prieteni să ne jucăm, apoi au aflat şi prieteni de-ai prietenilor mei care au venit la mine pentru că doreau să închirieze arme de la mine sau aveau nevoie să le repare.

Aşa m-am gândit că aş putea deschide un magazin de închirieri şi reparaţii de arme, apoi ne-am gândit că am putea să vindem toate aceste lucruri, aşa că soţia mea şi cu mine ne-am ocupat să deschidem acest showroom. Este ca un hobby mai avansat pentru mine, dar ţelul cel mai important al magazinului este să crească comunitatea jucătorilor de Airsoft şi să ofere un serviciu de calitate celor pasionaţi de tras cu arma", povesteşte Alex.

Românii vor pistoale şi replica AK-47

Românii au generat un trend în achiziţionarea armelor replica AK-47, dar nici celelalte modele nu sunt ignorate. Mai mult de jumătate dintre cei care calcă pragul magazinului de prezentare aleg pistoale în defavoarea armelor, de la toţi producătorii, toate brandurile, de toate mărimile. Preţurile variază, însă cei care vor să se simtă pe cai mari pe terenul de Airsoft sunt nevoiţi să scoată din buzunar în jur de 500 de lei şi un buletin care să arate că au peste 18 ani.

„Cea mai scumpă armă pe care o vindem aici costă în jur de 700 de euro, dar acestea au incluse unele îmbunătăţiri, modificări. La scară mondială, cred că cea mai scumpă armă pe care o poţi cumpăra costă undeva la 3.500 de euro. O putem aduce şi noi aici, dar foarte rar cumpără cineva acel model, aşa că nu prea are rost.

Cele mai ieftine arme pot să înceapă de la 25 de euro, de exemplu o armă Airsoft cu arc, dar aceasta trebuie reîncărcată manual după fiecare tragere. Cred că un pachet util pentru început ar trebui să fie undeva în jur de 500-550 lei, într-un pachet care include muniţie, protecţie, tot".

Partea bună în jocurile Airsoft este te poţi simţi ca într-un film thriller alături de prietenii tăi, însă fără să fii cu adevărat rănit. De protecţia ta se ocupă tot cei de la magazin.

„Jocul nu este periculos. Te poţi alege cu vânătăi dacă eşti împuşcat de aproape, dar există un set internaţional de regului care îţi spune care este distanţa minimă pe care trebuie să o respecţi, dacă te afli la o anumită distanţă nu ai voie să tragi, trebuie să porţi mereu ochelari, chiar dacă nu te aştepţi să fii împuşcat, şi să porţi mască de faţă.

Asta sugerez şi eu. Personal, nu am avut niciodată o problemă şi am ceva experienţă deja, dar oricum nu aş putea să spun că e mai periculos decât mountain bikingul sau căţăratul. Nu le-aş pune în aceeaşi categorie", spune Alexander.

Magazinul se va extinde, iar în curtea de afară va exista în scurt timp şi un loc „de joacă" în care pasionaţii să poată să încerce armele sau să îşi exerseze abilităţile de tras. Patronii ţintesc către unul dintre cele mai frumoase magazine de prezentare din România care se ocupă cu arme şi speră că pe la mijlocul verii să aibă şi o zonă de tras de 50 m pentru clienţi. Mai mult, pasionaţii pot spera chiar la un teren de airsoft complet echipat, care să se întindă pe câţiva kilometri.

„Noi suntem foarte apropiaţi de Renegades Airsoft Cluj şi prin ei avem permisiunea să jucăm în pădurea Baciu. Ne dorim şi noi să dezvoltăm un teren de Airsoft complet echipat, dar nu e la fel ca la paintball, nu jucăm pe câteva sute de metri. Terenurile noastre de joacă trebuie să se întindă pe câţiva kilometri lungime, pentru că jucăm cu mulţi oameni, armele noastre trag între 80-200 m, aşa că acest proiect rămâne pentru un viitor mai îndepărtat".

În ultimii ani, Airsoft este un joc din ce în ce mai căutat datorită faptului că le permite jucătorilor să simuleze un conflict sau să efectueze anumite misiuni cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează proiectile sferice nonmetalice, utilizând echipamente specifice și tactici militare reale. Replicile de Airsoft sunt, de obicei, copii fidele ale modelelor de arme reale (AK, M4, MP7, Glock). Muniția replicilor de Airsoft este reprezentată de bile nonmetalice din plastic, ABS in general, dar pot fi şi din material biodegradabil, teflon, sticlă, cu vopsea, explozive.

Comenteaza