A murit actorul american Richard Lewis

A murit actorul american Richard Lewis

Richard Lewis a murit marţi seară, la locuinţa sa din Los Angeles, după ce a suferit un stop cardiac.

Comediantul Richard Lewis, devenit faimos graţie umorului său nevrotic şi autocritic, iar mai târziu, pentru rolul din serialului HBO ''Curb Your Enthusiasm'', din distribuţia căruia a făcut parte timp de peste două decenii alături de Larry David, a murit la vârsta de 76 de ani, a anunţat miercuri publicistul său.

Actorul, care a dezvăluit anul trecut că suferă de boala Parkinson, a murit marţi seară, la locuinţa sa din Los Angeles, după ce a suferit un stop cardiac, a spus publicistul Jeff Abraham, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

''Richard şi cu mine ne-am născut la distanţă de trei zile în acelaşi spital, iar pentru cea mai mare parte a vieţii mele mi-a fost ca un frate'', a scris Larry David într-un comunicat. ''Îl caracteriza combinaţia aceea rară de a fi cea mai amuzantă persoană, dar şi cea mai drăguţă. Dar azi m-a făcut să plâng, iar pentru asta nu-l voi ierta niciodată''.

''Soţia lui, Joyce Lapinsky, mulţumeşte tuturor pentru dragostea, prietenia şi sprijinul arătate şi cere respectarea intimităţii în aceste momente'', a scris Abraham în comunicat.

Richard Lewis s-a născut în Brooklyn şi a început să facă comedie stand-up la începutul anilor 1970 în paralel cu o slujbă în publicitate, iar până la finalul deceniului a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi comici ai generaţiei sale.

A fost invitat deseori la talk show-urile de seară în anii 1980 şi a jucat alături de Jamie Lee Curtis în comedia ABC ''Anything But Love''. A făcut parte din distribuţia mai multor filme în anii 1990, cel mai cunoscut fiind ''Robin Hood: Men in Tights''.

În ultimii ani, şi-a jucat propriul rol ca prieten al lui Larry David în serialul ''Curb Your Enthusiasm'', în care cei doi bărbaţi se ciondănesc neîncetat.

Comenteaza