Cănile magice care dau cafelei un gust mai bun

Cănile magice care dau cafelei un gust mai bun
Inspirația și pasiunea pentru frumos au determinat-o pe o tânără clujeancă să-și înceapă o mică afacere prin care le face oamenilor diminețile mai frumoase. Decorează și personalizează, la comandă, căni cu mesaje inspiraționale și desene amuzante, pentru ca ritualul băutului cafelei sau ceaiului să se desfășoare într-o notă pozitivă.

Un studiu realizat la Universitatea Sheffield din Anglia arată un lucru interesant: atunci când ne bem cafeaua sau ceaiul din cana noastră preferată, gustul băuturii ni se pare mai bun. Majoritatea dintre noi avem cana noastră preferată care are un rol important în ritualul nostru zilnic de a ne bea cafeaua sau ceaiul, iar mulţi îşi aleg cana cu grijă, oferind o atenţie deosebită culorii, mesajului sau desenului de pe ea.

De acest aspect se ocupă Carla, o tânără clujeancă, pasionată de design interior, design editorial, blogging, fotografie şi design vestimentar. Aceste preocupări şi studiile pe care le-a urmat în cadrul Liceului de Artă i-au format ochiul, iar acum, una dintre activităţile din timpul liber este personalizarea manuală a cănilor.
La doar 21 de ani, Carla a făcut din acest hobby o mică afacere, astfel că prin mâinile ei trec cănile care vor deveni preferatele celor care le-au comandat. Cu inspiraţie de pe internet şi un talent înăscut, tânăra a pornit proiectul MAICANA, care s-a dovedit a fi un succes încă de la început.

„Mă inspir zilnic de pe site-uri şi din reviste de artă, astfel că am descoperit într-o zi un proiect DIY (do it yourself) cu astfel de căni, pictate manual, cu mesaje şi desene personalizate. De acolo m-am gândit că aş putea face din asta mai mult decât un proiect personal şi o cană pentru mine sau familie. A fost ca un fel de revelaţie. Afacerea este cât se poate de proaspată. Am început să dezvolt proiectul din luna noiembrie a anului 2014, iar până acum am doar feedback pozitiv, diverse cereri şi opinii. În perioada Sărbătorilor de iarnă am fost cu agenda plină, astfel că am distribuit pachete nu doar în Cluj, ci şi prin ţară", spune Carla.

Mesajul de pe cana ta preferată, spune multe despre tine

"Time to get stuff done", "A yawn is a silent scream for coffee", "Good morning beautiful", "Be yourself and you can be anything" sunt câteva dintre sugestiile Carlei, care pot face pe oricine să-şi înceapă ziua cu dreptul, într-o notă pozitivă sau amuzantă.

"Am cereri de simple mesaje, alteori mesaje combinate cu mici desene sau numai desene. În principiu,clienții cer mesaje pentru el/ea, pachete ce conţin două căni cu mesaje ce se completează, mesaje de bună dimineaţa, căni cu bot de pisică sau modele abstracte".

Preţul unei căni este unul rezonabil, dar care ajută afacerea să meargă mai departe, însă cel mai mare câştig pentru Carla este experienţa decorării cănilor în sine şi faptul că învaţă să citească oamenii în funcţie de mesajele pe care aceștia le doresc pe căni.

"E o afacere ce-mi ocupă timpul liber și o fac cu drag, e o plăcere. Descopăr oameni prin simplele mesaje care le vor pentru viitoarea lor cană - este interesant și fascinant, oarecum. Este și profitabil, iar banii tot în proiecte viitoare îi investesc", spune Carla.

Atelierul de lucru este propria casă, printre teancurile de reviste de artă şi modă şi ilustraţii inspiraţionale, iar procesul vopsirii cănilor este unul cât se poate de plăcut pentru tânăra clujeancă.

"Decorez cănile și farfuriile cu vopsea pe bază de ulei, care, după ce este aplicată pe material, se arde la cuptor, la o anumită temperatură și într-un anumit număr de minute. Apoi se lasă la răcit câteva ore și gata. Depinde și de vopsea și proprietățile ei, de cât timp are nevoie și ce temperatură",explică tânăra.

Realizarea unei căni MAICANA poate dura între zece minute și două zile, dacă mesajul sau desenul este unul mai complex.

Studentă,în prezent, la specializaea Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Carla își dorește ca MAICANA să se extindă, dar are și un blog personal menit să îi inspire pe cei din jur,pe care dorește să îl relanseze. Inspirație are cât încape, având în vedere că tânăra a crescut înconjurată de artă și de frumos.

"Am terminat Liceul de Arte, specializarea design vestimentar, fapt ce m-a ajutat - atât din punct de vedere al desenelor, cât și a ideilor în sine. Contează mult să crești într-un mediu inventiv, inspirațional, creativ și înconjurat de artă. Am în cap un adevărat plan cu această "afacere" și vreau să mă extind pe viitor, dacă se vor păstra clientela și cererile. Un boutique cu produse din ceramică/porțelan personalizate la cerere ar fi următorul pas, dacă MAICANA va continua să crească în acest fel. Ar fi un vis devenit realitate".

 

Comenteaza