Victorie a Elenei Udrea din închisoare. Ce a reușit să obțină

Victorie a Elenei Udrea din închisoare. Ce a reușit să obțină
| Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea insistă să modifice legile din penitenciare, care au ajuns să o preocupe abia acum, când urmează să petreacă șase ani în spatele gratiilor. 

Astfel, Elena Udrea transmite că a obţinut, cu ajutorul Avocatului Poporului, Renate Weber, o derogare, "până la modificarea legii", pentru a-și vedea fetița fără geamul despărţitor.

"Tot timpul pe care legea mi-l permite îl aloc întâlnirilor cu fetița mea, toate vizitele și toate minutele de convorbiri telefonice zilnice le păstrez pentru ea. A învățat că vorbitul nostru la telefon este limitat, așa că îmi spune mereu sa mai păstrez câteva minute să o mai pot suna și înainte de culcare. Ceea ce uneori nu se mai întâmpla pentru ca trebuie sa mai vorbesc și cu avocații. M-am luptat sa pot sa îmi tin copilul in brate după ce patru luni nu l-am văzut deloc. Legea stupidă obligă copii să își vadă mamele deținute din spatele unui “dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor", a scris Udrea pe Facebook.

De asemenea, fostul ministru al turismului spune că acum se luptă să poată să-i fie alături fetiței ei când împlinește 4 ani, afirmând că "legea permite ieşirea deținuților din penitenciar pentru a menţine relaţia cu familia", însă "nu se face nicio diferenţă între o mamă care merge acasă la copiii ei şi un bărbat fără copii, care merge să bea o bere cu rudele sale eventual".

"Acum ma lupt sa ii pot fi alături Evei la ziua in care împlinește 4 ani fără sa fie obligată sa vină la pușcărie ca sa fie cu mine. Cred ca nicio mama nu își dorește pentru copilul ei sa își aniverseze 4 ani de viața la închisoare. Legea permite ieșirea din penitenciar a deținuților pentru a menține relația cu familia, dar și aici nu se face nicio diferența între o mama care merge acasă la copiii ei și un bărbat fără copiii, care merge sa bea o bere cu rudele sale eventual. In plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicata prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus in practica. Trebuie ținut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, la vârsta formarii psihoemotionale a acestora mai ales. Acest aspect este important nu doar pentru pentru copil, pentru mama, ci și pentru societate, pentru că, copii de azi sunt adulții de mâine", a mai transmis Elena Udrea.

Comenteaza