Vești bune pentru Elena Udrea! Scapă de dosarul Hidroelectrica, cu mita de 5 milioane de dolari: "Faptele s-au prescris"

Vești bune pentru Elena Udrea! Scapă de dosarul Hidroelectrica, cu mita de 5 milioane de dolari: "Faptele s-au prescris"

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, marţi, încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica, în care este acuzată că ar fi acceptat o mită de aproape 5 milioane de dolari de la Bogdan Buzăianu, considerat cel mai puternic "băiat deștept" din energie, pentru a interveni în sensul păstrării condițiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica. 

De asemenea, Curtea de Apel București a decis încetarea procesul penal și în cazul lui Dan Andronic, inculpat și el în acest dosar pentru mărturie mincinoasă. Decizia a fost luată marți de instanță, care invocată hotărârea Curții Constituționale privind prescripția.

Din cei 5 milioane de dolari, Udrea ar fi primit, în noiembrie 2011, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, și o creanță de 900.000 de euro, respectiv "o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații".

Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în decembrie 2017.

În prezent, Elena Udrea se află în pușcărie fiind condamnată definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de detenție pentru luare de mită.

Comenteaza