News alert Update Radu Mazăre, capturat în Madagascar

Radu Mazăre, capturat în Madagascar
| Foto: realitatea.net

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost capturat de autorităţi în Madagascar, au declarat, surse judiciare. 

UPDATE: Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă oficial că fostul primar Radu Mazăre a fost capturat, miercuri, de către autorităţile din Madagascar, fiind arestat pentru o perioadă de 6 zile.

„Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliţia Română a fost în permanentă legătură cu autorităţile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării şi arestării persoanei urmărite internaţional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”, precizează reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.

_____________________________________

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol, au declarat miercuri, surse judiciare. Sursele citate au precizat că fostul edil ar fi fost ridicat în urmă cu aproximativ două ore şi este ţinut în custodie, transmite Agerpres.

Autorităţile din România au emis pe numele lui Radu Mazăre un mandat de căutare internaţională. Acesta a plecat în Madagascar de peste un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța la 9 ani de închisoare.

Comenteaza