Primarul unuia dintre cele mai importante orașe din România a fost pus sub control judiciar de DNA

Primarul unuia dintre cele mai importante orașe din România a fost pus sub control judiciar de DNA
| Foto: romania-insider.com

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost pus sub control judicicar, vineri, pentru fapte de corupţie în ceea ce priveşte extinderea unui imobil din Iaşi.

Potrivit DNA, Serviciul teritorial Iaşi, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 4 februarie 2022, faţă de Mihai Chirica, la data faptelor şi în prezent primar al municipiului Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi instigare la uzurparea funcţiei.

De asemenea, a fost dispusă şi efectuarea urmăririi penale faţă de Gabriel Vasile Harabagiu, la data faptelor viceprimar al municipiului Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi uzurparea funcţiei.

Procurorii DNA spun că există date şi probe care conturează starea de fapt, potrivit căreia, cei doi, în exercitarea funcţiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iaşi.

„Concret, blocul ar fi fost construit şi intabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii şi al unor funcţionari din cadrul autorităţii publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iaşi”, arată procurorii.

loading...
Comenteaza