Polițiștii au confiscat sute de kilograme de pește pescuit ilegal și zeci de plase

Polițiștii au confiscat sute de kilograme de pește pescuit ilegal și zeci de plase
| Foto: politiaromana.ro/IGPR

Polițiștii de la Delta Dunării au confiscat peste 200 de km de pește prins ilegal și 42 de unelte de pescuit.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au acţionat pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, constatate două infracţiuni la OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi indisponibilizate 228 de kilograme de peşte, de diferite specii şi 42 de unelte de pescuit.

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au legitimat patru persoane şi au verificat un mijloc de transport.

Bunuri de aproape 8.000 de lei, confiscate de polițisti

Valoarea bunurilor ridicate este de 7.916 lei.

Astfel, în continuarea cercetărilor într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de braconaj piscicol, poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au percheziţionat două imobile situate în localitatea Sarinasuf, judeţul Tulcea. Aici au fost descoperite, într-o anexă a unui imobil, 42 de unelte de pescuit, tip setcă monofilament, în care erau capturate 228 de kilograme de peşte proaspăt, din speciile babuşcă şi şalău, sub dimensiunea minimă legală.

Uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând a fi introduse în Camera de Corpuri şi Obiecte Delicte.

Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

În cauză, cercetările se vor extinde cu privire la săvârşirea infracţiunilor de reducerea debitului şi a volumului de apă pe cursurile de apă, în scopul pescuitului ilegal şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Comenteaza