Noi detalii despre cazul Cătălin Cherecheș. Va fi dus la închisoarea în care a stat și Adolf Hitler

Noi detalii despre cazul Cătălin Cherecheș. Va fi dus la închisoarea în care a stat și Adolf Hitler
| Foto: Facebook.com/Catalin Chereches

Fostul primar din Baia Mare va sta într-una dintre cele mai mari închisori din Germania, care a adăpostit infractori şi ucigaşi celebri, inclusiv pe Adolf Hitler.

Conform unui răspuns al Procuraturii Generale din München, pentru Mediafax şi Aleph News, deşi plasat de ieri în închisoarea Augsburg-Gablingen, Cătălin Cherecheş va fi mutat în curând închisoarea din München.

Închisoarea din München se întinde de 14 hectare, cuprinde 5 clădiri, cu o capacitate totală de 1379 – 2100 de locuri, şi este una dintre cele mai mari închisori din Germania care, de-a lungul timpului, a adăpostit infractori şi ucigaşi celebri. Inclusiv Adolf Hitler a fost închis timp de 1 lună, între 24 iunie şi 27 iulie 1922, în această închisoare.

„Persoana va fi transferată la închisoarea din München în viitorul apropiat; condiţiile de detenţie sunt reglementate de dispoziţiile legale generale. Tribunalul regional superior din München decide cu privire la detenţia în vederea extrădării şi la admisibilitatea extrădării. De regulă, decizia se ia pe baza dosarului; în acest sens, nu este de aşteptat o audiere orală.

Persoana urmărită penal este liberă să formuleze obiecţii în orice moment. În principiu, procedurile de extrădare ar trebui să fie accelerate; de asemenea, este adevărat că, în conformitate cu Decizia-cadru europeană, o decizie ar trebui să fie luată în termen de 60 de zile. Cu toate acestea, nu există un termen limită absolut”, susţine Procuratura Generală din München, într-un nou răspuns pentru Mediafax şi Aleph News.

Ieri, Cătălin Cherecheş a ajuns în faţa judecătorului de instrucţie competent de la Tribunalul din Augsburg care a decis plasarea sa în închisoarea Augsburg-Gablingen.

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat vineri, 24 noiembrie 2023, de judecătorii Curţii de Apel Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie al DNA. Cu doar câteva ore de pronunţarea sentinţei definitive, datele publice arată că acesta a fugit din ţară, sustrăgându-se de la executarea pedepsei.

Comenteaza