Ne mai mirăm de ce sunt atâtea accidente? Nouă persoane, inclusiv polițiști, trimiși în judecată pentru fraudarea examenelor auto

Ne mai mirăm de ce sunt atâtea accidente? Nouă persoane, inclusiv polițiști, trimiși în judecată pentru fraudarea examenelor auto
| Foto: legislatierutiera.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunţat, joi, trimiterea în judecată a nouă persoane, între care cinci angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), acuzaţi de fapte de corupţie legate de eliberarea permiselor de conducere.

Procurorii DNA Timişoara au finalizat un dosar privind fapte de corupţie legate de eliberarea permiselor de conducere de către Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Arad.

”În acest dosar au fost trimişi în judecată nouă inculpaţi, între care cinci angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducător auto în perioada 2022 – ianuarie 2023”, anunţă, joi, DNA.

Astfel, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru fraudarea probei practice, Vasilică Bogdănel Mironescu, la data faptelor comisar şef de poliţie în cadrul SPCRPCIV Arad, Daniel Bezergheanu, la data faptelor comisar de poliţie în cadrul SPCRPCIV Arad, Ioan Gherheş - la data faptelor inspector principal de poliţie în cadrul SPCRPCIV Arad, Marian Ioan Bozgan - la data faptelor agent - şef principal de poliţie în cadrul SPCRPCIV Arad, şi Ionuţ Tiberiu Stoica- la data faptelor agent şef de poliţie în cadrul SPCRPCIV Arad, conform Agerpres.

Cei cinci sunt acuzaţi de luare de mită în formă simplă şi continuată.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei, tot sub control judiciar, inculpaţii D. C. I., la data faptei administrator al unei şcoli de şoferi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, S. P. I., la data faptei instructor auto, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, şi, în stare de libertate, inculpaţii B.V. şi H. C., pentru săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită, comise în formă simplă şi continuată.

Procurorii explică modul în care proba practică era fraudată, punctând că poliţistul examinator era atenţionat, de cele mai multe ori, prin cuvintele "'Puteţi avea grijă de cel/cea care este la volan?".

Potrivit anchetatorilor, spre deosebire de persoanele favorizate în maniera de mai sus, candidaţii care susţineau proba practică fără a remite sume de bani ar fi fost conduşi pe trasee dificile, astfel încât să aibă cât mai multe ocazii de a comite greşeli şi implicit pentru a nu promova proba respectivă.

"În cauză, a fost efectuată o investigaţie financiară privindu-i pe inculpaţii Bozgan Marian Ioan, Bezergheanu Daniel, Ghergheş Ioan, Stoica Ionuţ Tiberiu, Mironescu Vasilică Bogdănel, ocazie cu care s-ar fi constatat că aceştia nu ar fi putut justifica provenienţa unor sume de bani cuprinse între 300.000 lei şi 206.515 euro", mai arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Arad, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani / instrumente financiare / bunuri puse sub sechestru.

Comenteaza