Mesaj pentru portdrapelul României la Londra: "Tecău, hai şi tu la Cupa Davis!"

Mesaj pentru portdrapelul României la Londra:
Horia Tecău a ajuns la Jocurile Olimpice și datorită intervenției Federației Române de Tenis, obținînd astfel un wild-card din partea forului internațional. Mai apoi, printr-un concurs fericit de împrejurări (pentru că Tecău trebuia să aibă un partener român în proba de dublu, la Londra a ajuns și Adrian Ungur). Ajuns pe ultima sută de metri în lotul pentru Londra, Horia Tecău avea să fie ales port-drapelul României la Jocurile Olimpice, o onoare de care foarte puțini sportivi au parte.

Horia Tecău reprezintă la ora actuală mîndria românilor în materie de tenis, omul care poate cîștiga orice turneu din lume în proba de dublu, atît de sus a ajuns în carieră. Chiar în aceste zile românul nostru se pregătește să ia startul la US Open, un turneu care se termină pe 9 septembrie, un turneu care poate însemna enorm pentru palmaresul românului nostru.

Și totuși, Horia Tecău mai are ceva de făcut, deși s-ar putea spune că le-a făcut pe toate.

Ca un tip inteligent ce este el trebuie să își aducă aminte de povestea cu steagul și să nu judece selectiv atunci cînd vine vorba despre România, dacă tot a ajuns port-drapelul acestei țări. Nu de alta, dar exact țara aceasta, România, are un meci de Cupa Davis pe 14 septembrie. Și dacă Horia Tecău a reprezentat România la Jocurile Olimpice atunci mă gîndesc că va trebui să reprezinte de acum România oriunde, deci și la Cluj.

Cupa Davis asta degajă, în afară de confruntările din teren: un sentiment de patriotism. Ori dacă ți-ai dovedit o dată această calitate, de patriot, înseamnă că trebuie să rămîi consecvent cu tine însuți.

Nu poți fi patriot doar în Marea Britanie și apoi să ai amnezii.

Tecău, clujenii vor să te vadă la Cupa Davis. România așteaptă de la tine să dai semnalul, doar ești port-drapelul ei. Acum, în cazul tău nu mai ține să te războiești cu Federația Română de Tenis, acum tu ai alte responsabilități.

Dar nici nu mă gîndesc că nu le știi pe toate astea.

Clujenii doar atît îți transmit:

Tecău, hai și tu la Cupa Davis!

Ovidiu BLAG

Comenteaza