News alert Magistrații clujeni l-au arestat pe fostul director de penitenciar care i-a solicitat favoruri sexuale unei angajate. "M-a prins de gât, m-a strangulat și m-a izbit de ușă"

Magistrații clujeni l-au arestat pe fostul director de penitenciar care i-a solicitat favoruri sexuale unei angajate. "M-a prins de gât, m-a strangulat și m-a izbit de ușă"
| Foto: captură video / PRO TV

Horia Ştefan Chiş, fostul director al Penitenciarului Baia Mare, este acuzat de DNA că s-a folosit abuziv de funcţie în scop sexual. Angajata care i-a refuzat avansurile sexuale are doar 26 de ani și a fost bătută chiar în biroul directorului.

Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului, pusă de director să o convingă pe victimă să nu facă plângere, s-a ales cu control judiciar.

Procurorii DNA Cluj i-au reținut, luni, pe Horia Ştefan Chiş, acum ofiţer de poliţie, fost director al Penitenciarului Baia Mare, pe care îl acuză de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj, toate în formă continuată, și pe Kozma Angela Carmen, ofiţer de poliţie și psiholog la Penitenciarul Baia Mare, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

Între 2020 și 2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Horia Ştefan Chiş ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofiţer de poliţie, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei.

"Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale. Actele de violenţă s-ar fi produs chiar in biroul directorului", se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecinţe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare şi destituirea din funcţie, precum şi posibile urmări pentru situaţia sa familială, inculpatul Horia Ştefan Chiş ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ameninţând că atât victima, cât şi penitenciarul vor avea de suferit, mai susțin procurorii.

"În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susţinut şi de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului. Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi ameninţat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromiţătoare pentru distrugerea credibilităţii acesteia", menţionează DNA Cluj.

Îi reproșa că nu este în stare de nimic, că nu este o profesionistă. Ulterior, a început să o cheme la el în birou, dădea muzica tare, îi făcea complimente. Tot timpul o chema în birou sub pretextul că voia să discute profesional cu aceasta, dar toate discuțiile degenerau cu apropouri cu tentă sexuală - Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor, pentru stirileprotv.ro

„Directorul m-a chemat în biroul dumnealui. (…) a închis fereastra. (…) S-a năpustit asupra mea, m-a prins de gât, m-a strangulat și m-a izbit de uş̦ă. Timp de câteva secunde am fost lipită de uş̦ă cu mă̂na lui în gâtul meu”, a povestit victima într-o declarație transmisă Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor.

Comenteaza