Iohannis, despre excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: "Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie"

Iohannis, despre excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: "Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la hotărârea CSM de excludere din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileţ, că i se pare "o decizie destul de stranie".

Iohannis a fost întrebat, joi, înainte de reuniunea Consiliului European, cum vede decizia de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ.

"Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, CSM-ul care, conform Constituţiei, garantează independenţa justiţiei. Totuşi, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune, oricum nu este o chestiune definitivă, există calea Înaltei Curţi care probabil va fi sesizată, aşa am înţeles din media, şi care va reanaliza această chestiune", a comentat Klaus Iohannis.

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”.

Judecătorul a anunțat că CSM a decis excluderea sa din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok. Cristi Danileț spune că imaginile postate reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția. 

CSM a considerat că cele două filmulețe înfățișează o „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, spune Cristi Danileț. El precizează că tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină în cele două filmulețe incriminate de Consiliul Suprem al Magistraturii.

„Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui”, a transmis Cristi Danileț într-o postare pe Facebook.

Decizia CSM nu este definitivă, iar magistratul clujean a spus că va ataca decizia la Înalta Curte.

Comenteaza